Seniorii aduc noi tensiuni în Consiliul Local Lupeni

 

O parte  consilierilor locali din Lupeni, municipiul condus de primarul urmărit penal Cornel Resmeriţă sunt supăraţi pe edili. După ce s-au locat fonduri importante pentru Zilele Municipiului, considerate un fiasco, municipalitatea nu a mai găsit bani şi pentru seniori, de ziua lor.

consilul-local-lupeni

Primăria municipiului Lupeni a alocat fonduri importante pentru a sărbători, în urmă cu aprximativ o săptămână, Zilele Municipiului. O sărbătoare fără rost, după cum au precizat unii dintre consilieri locali, fără nicio legătură istorică sau culturală cu municipiul condus de primarul Cornel Resmeriţă. Maşina de vot din CL Lupeni nu a avut, însă, nicio problemă în a trece proiectul, asta cu doar o zi înainte de manifestările propriu – zise care au fost stricate şi de ploile căzute din abundenţă în ultima perioadă în Valea Jiului. Aceeaşi primărie, însă, nu a mai avut bani şi pentru sărbătorirea persoanelor vârstnice, aşa cum s-a întâmplat în mai tot judeţul Hunedoara, unde bunicii au fost cinstiţi prin tot felul de acţiuni dedicate lor. „Cu banii alocaţi fără rost la Zilele Municipiului Lupeni, care au fost un fiasco total, puteam şi noi, lupenenii, să omagiem vârstinicii noştri”, este de părere Consilierul local Aurel Uilăcan. Şi nu este singurul care are această opinie. Un consilier local PNL, Cristian Roşu, a făcut chiar un sondaj, în mediul virtual, privind organizarea acestor manifestări, iar mulţi locuitori ai Lupeniului au fost de părere că banii pot fi folosiţi în alte scopuri, însă PSD-ul familiei Resmeriţă are o majoritate lejeră în CL Lupeni, aşa că proiectele de hotărâre trec fără probleme în ciuda celor care se opun, fie ei aleşi locali ori simplii cetăţeni.

Proiectul a fost iniţiat de viceprimarul Cornel Lungan, cel care a condus administraţia publică pe perioada în care primarul a avut interdicţie de la procurori, iar pentru organizarea manifestărilor s-a alocat suma de 15.000 de lei.

[slideshow_deploy id=’22083′]