ALINA GORGHIU, SCRISOARE CĂTRE LIBERALI

Liderul PNl Alina Gorghiu, co-președinte al acestei formațiuni politice a anunțat astăzi, prin intermediul unei postări publicate pe pagina sa de facebook, că ăși dorește o mai bună comunicare cu ficare dintre membri partidului pe care-l conduce. 

alina-gorghiu

Iată ce le-a transmis Alina Gorghiu liberalilor din întreaga țară:

Scrisoare a co-președintelui PNL Alina Gorghiu adresată membrilor Partidului Național Liberal

Stimați colegi,

Mă adresez dumneavoastră, fiecărui membru al Partidului Național Liberal, indiferent de vechimea sau locul pe care îl ocupați în ierarhia internă de partid.

Începând de astăzi vă voi prezenta, în mod periodic, punctul meu de vedere referitor la principalele momente politice care implică acțiunea politică a Partidului Național Liberal. Cred că este un demers necesar pentru că PNL este un partid mare, cu sute de mii de membri și milioane de simpatizanți care au nevoie să înțeleagă, să sprijine și să dezbată activitatea partidului.

Liga Aleșilor Locali ai PNL de la Brașov din 18-19 septembrie a fost un eveniment important pentru reprezentanții noștri în administrația publică locală. Am discutat la această întâlnire teme care îi interesează direct pe cetățeni (absorbția fondurilor europene, legea salarizării unitare în sistemul bugetar, descentralizarea administrativă și financiară), dar și teme referitoare la buna funcționare a politicii și administrației românești: uniformizarea legislației privind regimul incompatibilităților, legislația privind alegerile locale și finanțarea campaniilor electorale, legea achizițiilor publice.

Un alt reper al ultimei perioade politice este subiectul votului prin corespondență pentru diaspora. Ne este din ce în ce mai clar că PSD încearcă să inducă din nou în eroare opinia publică din țară și din diaspora, fiindcă parlamentarii actualei puteri trag de timp pentru a nu adopta legea votului prin corespondență până la data de 1 noiembrie, generând astfel imposibilitatea aplicării acestui tip de vot la proximele alegeri parlamentare.

Noi, liberalii, am făcut toate demersurile pentru a apăra demnitatea românilor din diaspora care se văd din nou umiliți de PSD și guvernarea Ponta. Am încercat să îi convingem pe parlamentarii puterii să sprijine adoptarea proiectului legislativ privind votul prin corespondență depus de PNL încă din luna martie. Am folosit în această luptă și arma moțiunii de cenzură în prima sesiune parlamentară, în cursul lunii iunie în acest an. Vom continua să acționăm politic prin toate pârghiile politicile pe care le avem la dispoziție ca partid de opoziție.

Moțiunea de cenzură la adresa guvernului Ponta a fost de asemenea un moment politic important. Acest demers a devenit o necesitate în momentul în care problemele cu justiția ale actualului premier s-au agravat prin trimiterea lui în judecată de către DNA. PNL avea datoria politică și morală să reacționeze la această situație care afectează grav credibilitatea României.

Am oferit parlamentarilor din alte partide o șansă să facă un gest în interesul cetățenilor. Românii au putut vedea cine sunt cei care sprijină cu adevărat interesul public și cei care sprijină un personaj politic toxic și expirat. Românii au înțeles că PNL le exprimă opțiunile și le apără interesele.

Le mulțumesc colegilor liberali din toată țara care au sprijinit demersul nostru parlamentar cu propria lor prezență la mitingul organizat de Partidul Național Liberal.

Viziunea mea este că PNL trebuie să facă o politică bazată pe principii și valori, care să convingă oamenii că viitorul guvern, cel liberal, va fi altfel decât actualul. Doar dacă reușim acest lucru vom primi încrederea și voturile lor.

Alături de dumneavoastră,

Alina Gorghiu,
Co-președinte PNL

[slideshow_deploy id=’20328′]