Ministerul Mediului funcţionează cu încetinitorul/ Acordul pentru despăgubirile oamenilor afectaţi de raidurile ursului nu a ajuns nici acum la Petroşani

Ministerul Mediului se mişcă cel mult în reluare, iar problemele oamenilor nu par atât de importante încât să aibă parte de o reacţie promptă.

images

După ce şi-a dat acordul pentru împuşcarea ursului care a terorizat zile în şir localnicii din cartierele mărginaşe ale Petroşaniului după ce animalul a fost ucis, acum Ministerul Mediului nu are nicio reacţie în ceea ce priveşte acordarea de despăgubiri pentru cei care au avut de suferit. Oficialii Primăriei Municipiului Petroşani a făcut toate demersurile necesare pentru ca localnicii care au suferit pagube şi au depus cereri în acets sens să fie despăgubiţi, dar, este nevoie tot de avizul de la Ministerul Mediului. Care tace şi de această dată, cum s-a întâmplat şi când ursul dădea târcoale gospodăriilor şi omora porci, iepuri sau câini. „Nu am primit deocamdată niciun răspuns de la Ministerul Mediului, dar am vorbit cu cei de la Asociaţia de Vânătoare care va acorda despăgubiri, cel puţin pentru  persoana căreia i-au fost omorâţi porcii”, a declarat Daniel Vişan, directorul SPADPP din Primăria Petroşani.

Reamintim că, după ce ursul care  a terorizat zile în şir – la începutul lunii septembrie – locuitorii din cartierele mărginaşe ale Petroşaniului şi le-a omorât animalele din gospodării a fost împuşcat după ce a pus în pericol mai mulţi oameni – inclusiv vânătorii care patrulau în zonă -, Ministerul Mediului s-a mişcat în sfârşit şi şi-a dat acceptul ca sălbăticiunea să fie ucisă. Autorităţile au cerut aviz ca ursul să fie ori împuşcat, ori relocat, potrivit prevederilor legale. Cei de la Ministerul Mediului s-au mişcat, însă, atât de încet încât doar norocul a făcut să nu existe victime umane.Avizul pentru uciderea ursului a venit după mai multe zile de la împuşcarea animalului.

[slideshow_deploy id=’22083′]