NEWS ALERT! Termocentrala Mintia a rămas fără pază!O măsura similară a fost luată de firma de pază şi în ceea ce priveşte Termocentrala Paroşeni

Firma care asigura paza Termocentralei Mintia şi-a retras oamenii din post şi asta din cauza datoriilor acumulate de Complexul Energetic Hunedoara. Energeticienii vor asigura cu rândul paza acestui obiectiv extrem de important al sistemului energetic naţional.

firme-paza-protectie

Multă vreme s-a considerat că termocentralele incluse în Complexul Energetic Hunedoara, Mintia şi Paroşeni, sunt favorizate la plata furnizorilor de materiale şi servicii comparativ cu unităţile miniere. Acuzele s-au înteţit după ce la începutul lunii august firma de pază care asigura obiectivele de la Complexul Energetic Hunedoara s-a retras din posturi din cauza datoriilor acumulate de compania energetică hunedoreană. La termocentrale paza a rămas, iar la acel moment s-a spus că în aceste cazuri facturile au fost achitate. Situaţia financiară s-a agravat, însă, iar noul director numit al CEH, Emil Floruţ, a început cu stângul activitatea. Termocentrala Mintia a rămas, de marţi, fără agenţii de pază care asiguarau securitatea obiectivului. Cristian Iştoc, vicepreşedintele Sindicatului “Muntele”, a anunţat că, de marţi seara obiectivul energetic este păzit de energeticieni, după modelul unităţilor extractive din Valea Jiului, păzite chiar de angajaţi. Firma care asigura paza Termocentralei Mintia, Compact Security, şi-a retras oamenii din posturi din cauza restanţelor mari la plată ale CEH.

Pe de altă parte, sindicaliştii de la “Muntele”, reprezentantiv la nivelul CEH, au dezvăluit că soarta CEH se joacă la Bruxelles, unde va fi prezentat un plan de redresare ţinut bine secret. “Soarta CEH se va decide la Bruxelles la sfârşitul acestei luni. Programul de redresare al societătii rămâne în continuare la secret. Administratia CEH nu a prezentat Sindicatului Muntele nici măcar un draft al acestui program. O explicatie simplă ar fi intenţia de lichidarea societătii”, a precizat Cristian Iştoc.

 

UPDATE:După ce au înştiinţat conducerea CEH că îşi retrag, de marţi seara, oamenii din posturi, firma care păzeşte termocentrala Mintia a revenit asupra deciziei în cursul serii, ca urmare a discuţiilor cu conducerea companiei energetice hunedorene.

 

 

[slideshow_deploy id=’19658′]