Magistraţii fac inventarul conductelor reclamate de firma ex-prefectului Serafinceanu

Câte conducte sunt în cele din urmă şi care este traseul lor. Acestea sunt întrebările la care vor să afle răspunsul şi magistraţii de la Judecătoria Petroşani în procesul dintre operatorul de apă din Valea Jiului,o firmă controlată de ex-prefectul de Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, respectiv Gerom Real Estate, dar şi executantul lucrării de pe strada Mărăşeşti din Petroşani.

Lucrari-Tetkron-subtraversare-Saturn-4

Magistraţii vor să stabilească, cu exactitate, câte conducte erau în pământ înainte să fie scoase de firma care a lucrat pe strada Mărăşeşti, două sau trei, dar şi care este traseul acestora.  De solicitarea judecătorului de caz se va ocupa expertul desemnat în acest dosar, care a efectuat deja o expertiză de specialitate, însă contestată parţial.

“Se va reveni cu adresă către expert prin care i se va solicita să ia legătura cu reprezentanţii Primăriei municipiului Petroşani şi răspundă solicitărilor instanţei de a se deplasa din nou în teren pentru efectuarea de săpături pentru a răspunde obiectivului nr. 2 lit c, respectiv să stabilească cu certitudine numărul de conducte din oţel ce compuneau reţeaua de conducte aflată în subteranul străzii Mărăşeşti care efectiv au fost extrase de către pârâta S.C. Zona D S.R.L. precum şi să răspundă obiectivelor nr.1 şi nr. 3 lit a, e, f şi h efectuând săpături şi măsurători pentru a răspunde clar, concis şi argumentat tuturor acestor obiective, şi să întocmească completarea la raport”, au precizat magistraţii Judecătoriei Petroşani. Completările sunt necesare din cauză că în instanţă părţile nu au reuşit nicicum să ajungă la un numător comun.

Inventarul conductelor din “scandalul noroaielor”

Adriana Dăian, şeful Serviciului Juridic al SC ApaServ Valea Jiului SA, a explicat că, din datele lor, executantul lucrării, Zona D, a scos din pământ două conducte. Gerom, în schimb, susţine că erau trei. Când le-au scos, spun cei de al Zona D, starea tehnică a lor nu era tocmai bună. Ba din contră, zic cei de la Gerom Real Estate, erau în stare excelentă.Asta deşi, fatalitate, duceau spre nişte bazine de apă dezafectate. Nici asupra tarseului nu s-au înţeles părţile. Reprezentanţii firmei controlate de ex-prefectul Aurelian Serafinceanu susţin că mergeau pe sub stradă, aşa că le-ar fi putut folosi fără probleme la viitorul centru commercial care ar urma să fie amenajat pe amplasamentul fostei fabrici de utilaj minier UMIROM. În contrapartidă, Adriana Dăian spune că datele lor indică faptul că trec la un moment dat chiar şi pe sub unele case din zonă, lucru confirmat şi de unii martori – localnici – audiaţi în această cauză. “Se impune să se facă săpături pentru a se constata care este numărul real de conducte. De asemenea, doar dacă se sapă se poate constata traseul real. Primăria este contactată pentru că este nevoie de aviz pentru efectuarea săpăturilor”, a declarat Adriana Dăian.

Scandalul de pe strada Mărăşeşti a  început în urmă cu apoximativ doi ani după ce muncitorii de la Zona D, care au câştigat licitaţia organizată de ApaServ, au ajuns cu lucrarea în zona respectivă. După deschiderea şantierului, aceştia au dat peste mai multe conducte metalice care odinioară alimentau cu apă fostul UMIROM, actualul Gerom. Reţelele, spun cei de al ApaServ, erau dezafectate de ani de zile, mai ales că hoţii au demolat aproape în întregime bazinele de apă care le alimentau şi au furat şi o parte a ţevilor. În consecinţă, muncitorii au scos conductele din pământ şi le-a depozitat la sediul societăţii, cu posibilitatea ca proprietarii lor să şi le poată recupera. Totuşi, cei de la Gerom au reclamat faptul că le-au fost afectate interesele şi chiar alimentarea cu apă pentru viitorul centru comercial, solicitând reintroducerea conductelor în pământ, aşa cum au fost găsite. Procesul e află pe rolul Judecătoriei Petroşani.

Foto arhiva

[slideshow_deploy id=’19661′]