PERICOL ÎNTR-UN CIMITIR DIN PETRILA!

Directorul EDIL URBAN, Vasile Costache îi sfătuiește pe locuitorii orașului Petrila, să-și concesioneze cât mai repede locurile de veci. Acest lucru se face după 7 ani, iar concesionarea terenuluise va face pentru următorii 30 de ani.

Cimitir-1

 

Directorul societății face apel către petrileni, pentru a-și putea permite să plătească oamenii care se vor ocupa de toaletarea copacilor îmbătrâniți, pentru a evita evenimentele nefericite.

“Am fost în cimitirul de la intrarea din orașul Petrila și am constat că sunt foarte mulți copaci îmbătrâniți, care oricând pot pica peste morminte și pot deteriora pietrele funerare, mai ales ca sunt locuri de veci foarte bine aranjate. Oamenii trebuie să înțeleagă că după 7 ani nu mai sunt propriietarii acelui teren și conform regulamentului de funcționare al cimitirelor, trebuie să reînnoiască contractul, care se va face pe 30 de ani și costă 700 de lei. În momentul în care sunt făcute aceste concesiuni, putem forma echipe pentru toaletarea pomilor, pentru că rădăcinile foarte mari ale unora dintre ei au deplasat cavourile într-o parte sau în alta.” a declarat  directorul EDIL URBAN, Vasile Costache

Toaletarea acestor copaci este urgentă, deoarece reprezintă un real pericol și pentru viețile oamenilor, nu numai pentru deteriorarea mormintelor.

“Facem un apel, care este foarte stringent, pentru a putea rezolva această problemă. În caz contrar, nu vom avea posibilitatea de a face aceste lucrări. Noi vom fi supărați pentru ceea ce se întâmplă, iar oamenii vor constata că vor fi tot mai multe cruci rupte sau alte probleme. Mai mult decât atât, în urmă cu ceva timp, chiar la intrarea în cimitir, în dreptul stației de autobuz, un copac de peste 15 metri a căzut și din fericire a rupt doar o cruce și un gard metalic.” a mai spus Vasile Costache

Pentru concesionarea locurilor de veci, nu trebuie decât ca oamenii să se deplaseze la EDIL URBAN și să solicite acest lucru.

Un reprezentant al societății se va deplasa cu solicitanții în cimitir, pentru a stabili unde se află terenul, moment în care se va face concesiunea pentru următorii 30 de ani.

Această formalitate costă 700 de lei, iar fără acești bani, societatea va fi în imposibilitatea formării echipelor pentru toaletarea pomilor îmbătrâniți. Și asta din cauza lipsei fondurilor pentru a plăti forța de muncă.

 

[slideshow_deploy id=’19869′]