Directorul CEH, Emil Floruţ, ascunde lipsa de huilă în spatele unor comunicate seci?!

Termocentrala Paroşeni este din nou sacrificată de conducerea CEH, după ce în vara care tocmai a trecut aceasta a stat mai mult oprită din aceeaşi cauză.

termocentrala-paroseni

În timp ce Termocentrala Mintia nu are nicio problemă să funcţioneze, Paroşeniul s-a oprit din nou. Dincolo de comunicarea oficială şi seacă a reprezentanţilor Complexului Energetic Hunedoara privind sistarea activităţii SE Paroşeni, motivele reale ar fi legate tocmai de lipsa huilei energetice necesare pentru funcţionarea ambelor capacităţi de producţie. În urmă cu  doar câteva zile informaţiile indicau faptul că stocurile de huilă de la cele două termocentrale ar fi mai mici de 20.000 de tone, ceea ce ar asigura funcționarea celor două unităţi doar vreo 5 zile. Producţia de cărbune de la minele din Valea Jiului este foarte mică şi chiar dacă minerii ar lucra non – stop nu poate fi crescută din cauza lipsurilor mari şi a tehnologiei învechite. Iar ceea ce se preconiza, s-a şi întâmplat: Termocentrala Paroşeni a fost oprită, lăsând fără agent termic între municipiul Petroşani, dar şi Sucursala Prestserv Petroşani – Preparaţia Coroeşti şi Societatea Naţională de Închidere Mine Valea Jiului SA – Mina Paroşeni. Pentru ca ambele termocentrale să funcţioneze ar fi nevoie de un import de huilă pentru constituirea rezervei naționale promisă de Guvern în discuţiile cu oficialii din judeţul Hunedoara, însă până acum totul a rămas la stadiul de promisiune.

Astăzi, după anunţul făcut de reprezentanţii CEH privind sistarea activităţii la grupul energetic 4 de la Sucursala Electrocentrale Paroşeni i-am adresat directorului general Emil Floruţ următoarea solicitare: “Care sunt stocurile de cărbune la aceasta oră la cele două termocentrale şi care este necesarul ZILNIC pentru funcţionarea la parametri optimi. De asemenea, va rog să-mi comunicaţi şi care este producţia zilnică extrasă de cele 4 sucursale miniere”. După ce vom primi răspunsul de la directorul general al CEH vi-l vom prezenta şi veţi putea observa ce se ascunde în spatele comunicatelor seci trimise presei pentru informarea publică!

[slideshow_deploy id=’13836′]