Rupţi de lume. Săteni din Ţinutul Pădurenilor nu mai au nici cum să cheme Ambulanţa!

Situaţie dramatică în cinci localităţi din judeţul Hunedoara care au rămas complet izolate din punct de vedere al comunicării. Grav este că sunt şi foarte departe de cea mai apropiată localitate urbană, iar drumurile sunt greu accesibile mai ales pe perioada iernii.

cerbal

Locuitorii a cinci sate din Ţinutul Pădurenilor – Cernişoara – Florese, Bunila, Poeniţa Voinii, Vadu Dobrii şi Alun – sunt izolaţi complet din punct de vedere comunicaţional, iar oamenii se tem de ce e mai rău în cazul în care au vreo urgtenţă medicală.

feregi

Cea mai apropiată localitate urbană este l 40 de kilometri, iar ei nu mai pot folosi niciun telefon. Singurul furnizor care asigura serviciul de telefonie mobilă în zonă s-a retras începând din luna iunie şi altul nu a mai venit în loc. O parte a localnicilor au făcut un memoriu către Ministerul pentru Societatea Informaţională în cre au descris problema şi cer să fi sprijiniţi în vederea introducerii unei reţele de telefonie fixă sau mobilă, de care să beneficieze.

padureni-traseu-4

„În cazul unei urgenţe medicale sau de altă natură, până a putea contacta autorităţile se pot întâmpla catastrofe. Până să ajungă pompierii sau Ambulanţa durează câteva ore, şi asta pe timp de vară, ca să nu mai vorbim de sezonul de iarnă”, au explicat localnicii din cele cinci sate hunedorene. Problema lor a fost dusă şi Parlament de deputatul Laurenţiu Nistor, care s-a adresat, până acum fără răspuns, ministrului pentru Societatea Informaţională, Sorin Mihai Grindeanu.

[slideshow_deploy id=’13837′]

Foto:Grigore Roibu şi Andrei Rosetti