BLOCUL SOCIAL DIN PETROȘANI, O PROBLEMĂ TOT MAI MARE

Reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială se confruntă cu tot mai mulți oameni care trăiesc în adevărate focare de infecție. Blocul social din Petroșani reprezintă o mare problemă din acest punct de vedere, iar cel mai trist este că oameniI nu conștientizează cât de grav este acest lucru.

bloc-social-petro

Blocul social a reprezentat mereu o problemă pentru administrația locală. Marea majoritate a locatarilor trăiesc în mizerie, iar după numeroase intervenții ale Serviciului Publicului de Administrare a Domeniului Public și Privat.

“Ne confruntăm in continuare cu mizeria din blocul social. SPADPP-ul a făcut de mai multe ori curățenie, dar ei din păcate nu o păstrează. Deja acolo sunt focare de infecție, sunt tot felul de insecte și este o problemă în zona aceea.” a declarat șefa SPLAS, Cristina Mraz.

Mai mult decât atât, cei care locuiesc acolo vor rămâne și fără căldură în pragul iernii.

“Nu vor mai avea nici căldură la iarnă pentru că nu și-au plătit facturile. Oamenii ar trebui să înțeleagă, iar dacă nu, vor fi luate măsuri coercitive. Și pentru noi, inspectorii de Asistență Socială este greu. Ne este greu să mergem acolo din cauza a ceea ce am putea să contactăm de acolo.” a adăugat Cristina Mraz

Acești oameni care nu respectă nicio normă de igienă și nu-și plătesc dările ar trebui evacuați, însă probabil s-au obișnuit că administrația locală nu îi scoate în stradă în pragul iernii.

“Nu este asta o soluție, oamenii nu au unde să se ducă. Nu putem scoate familiile cu copiii în stradă. Problema este că ei nu vor să facă curețenie și nici nu o păstrează și va fi o problemă în continuare. Pe măsură ce acest lucru avansează vor apărea numeroase probleme de sănătate, cum este hepatita, scabia.” a mai spus șefa SPLAS, Cristina Mraz.

Se pare că igiena este un subiect tabu pentru o mare parte dintre petroșeneni, lucru care este extrem de îngrijorător, pentru ca atat timp cât nu se va păstra curățenia aceste cazuri vor tot continua să apară.

[slideshow_deploy id=’19658′]

 

 



« (Știre anterioară)