Caută să atragă cabanieri la Câmpu lui Neag

Drumul spre Herculane ar deschide zona atât turistic cât şi economic. Administraţia locală de la Uricani consideră că odată reluate lucrările la drumul Câmpu lui Neag – Herculane se va dezvolta zona. Turismul va înflori în zona respectivă având în vedere faptul că drumul ar urma să fie tranzitat de turiştii care se vor îndrepta spre Băile Herculane. Astfel, ar urma să fie create mai multe pensiuni turistice.

Câmpu-lui-Neag-–-satul-momarlanilor-de-la-Poalele-Retezatului-11-794x529

“Cu siguranţă vor apărea pe traseu numeroase oportunităţi turistice, deja „deschiderea, fiind făcută de apariţia unor case de vacanţă precum şi Complexul turistic Cheile Buţii”,  se arată în strategia de dezvoltare a oraşului Uricani.

Câmpu-lui-Neag-–-satul-momarlanilor-de-la-Poalele-Retezatului-7-794x529

Aceasta a fost prima investiţie majoră demarată în Valea Jiului după anii comunismului şi a rămas la stadiul de incertitudine. Fie nu au existat fonduri, fie s-au opus ecologiştii, iar drumul este tot nefăcut. De-a lungul timpului lucrările la acest tronson de drum au fost întrerupte de mai multe ori. Ultima oară, fiind reluate în 2006 şi sistate în 2008, iar în anul 2012 reprezentanţii Greenpeace au cerut în instanţă anularea avizului de mediu şi oprirea definitivă a lucrărilor, solicitând totodată înfiinţarea unei noi categorii de arie naturală protejată cu nivel de protecţie strictă “peisaj forestier intact”.

[slideshow_deploy id=’19657′]