Premianții fără premii/ Poetul Gabriel Bota

Pentru ediția din acest sfârșit de săptămână vă propunem să ne vedem cu un om plecat din Orăștie să facă treabă bună la Cluj pentru noi toți. Pe Gabriel Bota l-am cunoscut în Parcul Dendrologic de la Simeria la o acțiune organizată acolo de Ovidiu Manoilescu. A fost un moment în care arboretumul a prins și mai multă viață grație muzicii și poeziei aduse acolo de poetul Gabriel Bota și prietenii lui.

COPERTA copy

Am ales să vi-l prezentăm pe poetul Gabriel Bota atât din perspectiva scriitorului, cât și din perspectiva constructorului de cultură ca fenomen social. A pus pe picioare, în urmă cu trei ani de zile „Festivalul Internaţional de Carte Transilvania, eveniment de anvergură internaţională care susţine cultura scrisă română şi universală”. Aflat la a treia ediție în acest an, evenimentul a găzduit cele mai importante edituri din ţară şi de peste hotare, aici au fost peste 250 de lansări de carte, recitaluri de poezie şi lecturi publice; întâlniri cu peste 400 de scriitori români şi străini; conferinţe, colocvii, spectacole de teatru şi dans, concerte.

afis outdoor GB 01Considerăm că modul în care readuce cartea în atenția societății modern, pasiunea cu care dorește să mențină treaz interesul pentru lectură, pentru carte, merită să îl avem ca oaspete pe poetul Gabriel Bota, care a acceptat invitația noastră spunând că: „Nimic altceva nu contează în lume decât inima oamenilor. Și nu există o altfel de inimă decât una a binelui și frumosului. Noi cu toții avem această inimă universală doar că trebuie să ne și amintim din când în când că ea bate în ritmul iubirii și al respectului. Nu merit nimic pentru că nu am cerut nimănui niciodată nimic. În schimb dau totul oamenilor din viața mea. Când mi s-a propus acest ”premiu” am stat puțin să mă gândesc tocmai din acest considerent. Apoi am acceptat fiindcă alt premiu nici nu aș accepta! Sunt onorat de invitație!”.

Pentru exemplul oferit, pentru tot ce reprezintă omul Gabriel Bota vă propunem să ne întâlnim cu acest om și să-i spunem că-I mulțumim pentru cee ace ne oferă. Sâmbătă, 17 octombrie 2015, ora 11.00, Gabriel Bota vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

[slideshow_deploy id=’19869′]