Au ajuns la o înţelegere. Populaţia din Valea Jiului va avea căldură în calorifere!

Populaţia din Valea Jiului nu va suferi de frig la iarnă. După mai multe runde de discuţii dintre administraţia publică locală şi oficialii Complexului Energetic Hunedoara, în timpul cărora s-au cerut chiar şi banii înainte, părţile au ajuns la un consens în ceea ce priveşte furnizarea agentului termic în sistem centralizat.

calorifer, incalzire iarna

Din data de 26 octombrie Termocentrala Paroşeni va începe furnizarea agentului  termic către populaţie. Dacă temperaturile se menţin scăzute, măsura ar putea fi pusă în aplicare chiar de lunea viitoare, a anunţat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi. „Aseară am avut o ultimă discuţie la telefon cu domnul director general al al CEH, Emil Floruţ. În urma discuţiilor, pe care le-am mai avut şi săptămâna trecută la Prefectură şi luni cu domnul Prefect, cu domnul Floruţ, cu cei de la Consiliul Judeţean, au fost făcute tot felul de analize în legătură cu furnizarea agentului termic în Valea Jiului. Aseară am avut confirmarea definitivă că, începând cu data de 26 octombrie se reia furnizarea agentului termic în municipiul Petroşani şi în Valea Jiului. Sunt pe finalizare cu programul de reparaţii şi intervenţii pe care l-au avut, inclusiv finalizarea lucrării la instalaţia de desulfurare la Termocentrala Paroşeni. Dacă vor fi temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă, reluarea furnizării agentului termic şi a apei calde se poate face începând de luni”, a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi. Edilul spune că a întrebat de nenumărate ori dacă nu există pericolul întreruperii agentului termic în plină iarnă, pe fondul lipsei de huilă pentru funcţionarea Termocentralei Paroşeni iar răspunsul a fost categoric „Nu”. Iacob – Ridzi a mai precizat că, din punctul de vedere al societăţii de termoficare din Petroşani nu sunt probleme, instalaţia s-a umplut, s-au făcut verificările de rigoare şi nu sunt probleme.

De precizat că, deşi iniţial CEH a cerut celor de la Petroşani banii înainte pentru furnizarea agentului termic, pentru a fi siguri că facturile nu vor rămâne neachitate, ulterior s-au răzgândit. „La ultima discuţie pe care am avut-o aseară nu am mai fost condiţionaţi de acestă plată, dar noi am fi fost pregătiţi şi din acest punct de vedere”. Pe de altă parte, SC Termoficare SA Petroşani are de plată către SE Paroşeni, mai ales de la populaţie, circa 6 milioane de lei, reprezentând mai ales datorii istorice purtătoare de penalităţi de întârziere.

[slideshow_deploy id=’17636′]