Începe judecarea dosarului “Gala Bute”, cu administratorul Consmin Petroşani printre inculpaţi

Dosarul “Gala Bute” intră pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce a trecut de camera preliminară.Primul termen de judecată  fost stabilit pentru vineri, 16 octombrie 2015, după ce instanța a constatat că urmărirea penală a fost legal făcută și că poate începe procesul.  În acest dosar – disjuns din dosarul mare care îi mai include pe primarul Lupeniului Cornel Resmriţă şi oamenii de afaceri Adrian şi Miron Gărdean – sunt 8 inculpaţi, respective Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Marius Dragoş Botoroagă, administratorul Consmin Petroşani.

perchezitii-in-dosarul-gala-bute-dna-cere-urmarirea-penala-pentru-elena-udrea-18500570

Pe de altă parte, Ministerul Dezvoltării, ANAF și 10 companii de stat care au sponsorizat gala profesionistă de box din 9 iulie 2011 s-au constituit părţi civile

Referindu-ne strict la Marius Dragoş Botoroagă, acesta a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Procurorii anticorupție, care au instrumentat dosarul, arată că în perioada 2010 – 2011, ministrul Udrea Elena Gabriela, împreună cu Topoliceanu Ana-Maria, directorul Companiei Naționale de Investiții, au primit o sumă de aproximativ 300.000 lei de la administratorul CONSMIN, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate în baza lucrărilor cu CNI. ”Astfel, după ce CNI realiza plăţile către S.C. Consmin S.A. pentru lucrările efectuate, Botoroagă dispunea transferul a 10% din suma încasată către societatea controlată de Lungu, S.C. Last Time Studio S.R.L., în baza unor contracte de consultanţă fictive. În acest mod, s-au făcut cinci plăţi în valoare totală de 335.486 de lei ”, spun procurorii DNA.

[slideshow_deploy id=’17330′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »