Neregulile în trafic sancționate drastic de polițiști

Poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu birourile și formațiunile rutiere de pe raza județului Hunedoara, au acționat în cadrul unei acțiuni desfășurate în perioada perioada 05 – 11.10.2015, la nivel european, pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto ori a operatorilor de transporturi rutiere care nu respectă legislația specifică în domeniul transportului rutier de mărfuri, persoane și în regim taxi.

politie-control-trafic

400 de autovehicule destinate transportului rutier public de mărfuri și persoane și transportului în regim taxi au fost verificate .  În urma acestor verificări au fost aplicate nu mai puțin de 189 sancțiuni contravenționale conducătorilor de autovehicule destinate categoriilor de transporturi menționate.

”Din cele 189 de sancțiuni contravenționale, 146 de  sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere pe linia transportului rutier de marfă, 42 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere pe linia transportului rutier de persoane și 10 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere pe linia transportului rutier în regim taxi. De asemenea, pentru efectuarea de transporturi rutiere de către transportatori neautorizați ori pentru efectuarea de activitate de transport în regim taxi pe raza altei localități decât localitatea de autorizare s-a dispus în, două cazuri, suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor pe o perioadă de 6 luni.”, se arată într-un comunicat trimis de SR Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’19659′]