Uricaniul este de astăzi izvor de apă plată pentru România

IMG_4951Începând de astăzi, la Uricani și-a deschis porțile fabrica prin intermediul căreia apa din munții Retezat este îmbuteliată și urmează să fie livrată centrelor comerciale din toată România. Intitulată ”Cristal” noua marcă de apă minerală plată este considerată a fi cea mai bună apă îmbulteliată din România.

apa cristalAnalizele efectuate asupra apei arată că are o puritate cu până la 40 de procente mai mare decât normele impuse şi se detaşează de majoritatea apelor îmbuteliate şi vândute cel puţin la noi în ţară, după cum explică investitorul spaniol care a realizat această investiție în orașul Uricani. ”Apa potabilă poate avea, din punct de vedere al concentrației de săruri minerale, valori începând de la 40-50 mg până la 1500 mg de săruri la litru. În intervalul 40 – 500 mg avem de-a face cu apa plată oligominerală. Iar Cristal de Retezat avand 45,85 mg/l este probabil singura din Europa cu o concentrație atât de bună”, explică producătorul.

cristalLa inaugurarea fabricii de îmbuteliere a epei minerale Cristal de la Uricani a fost prezent și primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu. ”Trebuie să recunosc că, de foarte multă vreme, mi-am dorit să avem în Uricani o investiție de acest fel. Calitățile apei de la Uricani sunt incontestabile și nu degeaba există acea vorbă din străbuni care spune că aceia care beau apă dn Jiu rămân aici. Datorită acestei investiții, foarte mulți oameni din România vor aprecia, sunt absolut convins, apa de la Uricani, iar câțiva oameni din orașul nostru vor avea, tot grație acestei investiții, un loc de muncă. În plus, cred că apa Cristal de Uricani va fi și un bun ambasador al turismului pentru zona noastră”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.
apa cristal2

[slideshow_deploy id=’19869′]