VEȘTI BUNE DE LA BRUXELLES!

Vești bune! Se va schimba numărul de disponibilizați care vor ieși din sistem până la închiderea minelor din Valea Jiului, minerii vor avea parte de gratuități și de reconversie profesională, pentru a putea lucra în continuare.

descărcare

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului a cuprins într-o notificare toate aceste lucruri. Astfel, conducerea dorește ca numărul dispozibilizaților să fie mai mare doar în ultimii ani ai funcționării societății, pentru ca toți să primească pensii și desigur că dorește ca toată lumea să  benefiecieze de reconversie profesională.

Bugetul alocat pentru reconversia profesională îi implicau doar pe cei care încetau să mai activeze în acest domeniu până în anul 2014, însă conducerea societății a făcut numeroase înterpelări pentru ca toți să aibă drepturi egale. Astfel, cei de la Bruxelles au decis ca și de acum încolo minerii să poată lucra și după vârsta de 45 de ani, în domenii foarte căutate.

Totodată, căutătorii aurului negru vor avea parte în continuare de gratuități, însă pentru asta fiecare trebuie să aibă toate facturile la energie electrică.

 Notificarea a fost depusă în 4 august, iar dânșii ne-au trimis un răspuns în data de 2 octombrie.

Comisia Europeană a dat asigurări că decizia este în mare parte redactată în acest moment, astfel încât  notificarea să fie autorizată în cel mai scurt timp, adică până la finele acestei luni. După ce se va aproba decizia, se face rectificarea bugetară, apoi vom dispune de sumele necesare. Nu putem spune cu exactitate că în decembrie vom putea primi toți banii, dar vom face o eșalonare și chiar dacă se trece de luna decembrie vom primi banii aferenți anului 2015.” a declarat directorul SNÎMVJ, Aurel Anghel.

 Perioadele și etapele care trebuie îndeplinite vor fi anunțate de reprezentanții SNÎMVJ, pentru ca oamenii să poată primi banii. Totodată, se va înființa un centru de primire facturi la sediul societății, pentru ca cei care au domiciliul în Petroșani să poată încasa banii de la acest sediu.

Avizarea este favorabilă până în anul 2018.

[slideshow_deploy id=’22083′]