A câştigat procesul. Primăria Petroşani nu mai trebuie să plătească peste 400.000 de lei către Ministerul Dezvoltării!

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Adimistraţiei Publice nu a avut dreptate când a aplicat corecţii financiare de peste 400.000 de lei către primăria Municipiului Petroşani pentru că ar fi stabilit unele „cerinţe restrictive”pentru un proiect derulat cu fonduri europene.

primarie11

Magistraţii sunt cei care au dat dreptate municipalităţii din Petroşani atât la instanţa de fond, cât şi la recurs. Corecţiile au fost aplicate la proiectul derulat în 2011 de Primăria Municipiului Petroşani cu fonduri europene, denumit „Reabilitare străzi zona centrală a municipiului Petroşani”. Edilii au cerut, pentru firmele participante la licitaţie, ca personalul cu care firmele vor veni pentru realizarea contractului să fie angajat în conformitate cu Codul Muncii. Numai că, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Direcţia Generală de Constatare şi Stabilire Nereguli Fonduri Europene a considerat că procedura de achiziţie a contractului de lucrări “a fost viciată de impunerea unor criterii de calificare excesive şi, din această cauză a decis aplicarea unei corecţii financiare de 5% din valoarea contractului de lucrări. MDRAP a stabilit, prin nota de constatare, o creanţă în valoare de 403.405, 01 lei, bani pe care ar fi trebuit ca Primăria Petroşani să îi plătească.

Municipiul Petroşani, prin primarul Tiberiu Iacob – Ridzi,a  contestat în instanţă titlul de creanţă, la Curtea de Apel Alba Iulia şi a avut câştig de cauză. Ulterior, procesul s-a mutat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce MDRAP a formulat recurs. Zilele trecute, însă, şi magistraţii de la Curtea Supermă au dat câştig de cauză Primăriei Municipiului Petroșani şi au respins recursul celor de la Ministerul Dezvoltării Regionale, astfel că municipalitatea a scăpat de plata celor peste 400.000 de lei calculate ca şi “corecţii financiare”.

[slideshow_deploy id=’17636′]