DNA la CEH

Mascaţii sunt aşteptaţi în orice moment să descindă, din nou, la Complexul Energetic Hunedoara şi asta pentru că inspectorii de la Curtea de Conturi au sesizat organele de anchetă în ceea ce priveşte neregulile constatate la societatea energetică. Mascaţii vor descăleca din nou la Complexul Energetic Hunedoara pentru că inspectorii financiari de la Curtea de Conturi au identificat mai multe nereguli cu iz penal, iar documentele au fost înaintate organelor de cercetare.

ceh-dna

 “În ceea ce priveşte actele întocmite urma acţiunilor efetuate la Complexul Energetic Hunedoara menţionăm că acestea se află în curs de valoficare cu propunerea de sesizare a organelor de urmărire penală, context în care precizăm că instituţiile respective sunt singurele în măsură să decidă asupra accesului liber la informaţiile publice fără a fi periclitate desfăşurarea sau rezultatul anchetelor”, se arată într-o informare a Curţii de Conturi.

Şi ministrul Energiei, Andrei Gerea a declarat în cursul acestui an că trei speţe au plecat către DNA în ceea ce priveşte neregulile de la Complexul Energetic Hunedoara. Mai mult decât atât în luna iulie a acestui an, procurorii DNA au descins la CEH. Anchetatorii investighează importul a 400.000 de tone de cărbune din Ferederaţia Rusă, prin companii din Ungaria şi Elveţia.

[slideshow_deploy id=’13836′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »