Parângul doar munte, nu şi staţiune montană

Google Maps nu recunoaşte Parângul ca fiind staţiune montantă. La nivelul Văii Jiului există trei stațiuni montane. Două dintre acestea respectiv Straja și Pasul Vâlcan sunt considerate a fi de interes local, iar stațiunea Parâng a fost clasificată ca fiind de interes național.

parang

În timp ce două dintre cele trei stațiuni montane din Valea Jiului sunt prezente pe Google Maps, nu același lucru se poate spune și de stațiunea montană Parâng care este inexistentă pe platforma online. Asta în condițiile în care Parângul este singura stațiune din Valea Jiului care este recunoscută la Ministerul Turismului ca fiind de interes național. Pe harta celor de la Google Maps, se găsește doar o însemnare cu ”Parâng”, însă însemnarea reprezintă localizarea geografică a muntelui. În timp ce pentru Straja sau Pasul Vâlcan Google Maps identifică și anume spații de cazare, în ceea ce privește stațiunea montană cea mai veche din Valea Jiului acest lucru nu se întâmplă.

straja

Singurele lucruri pe care Google Maps le recunoaște în ceea ce privește Parângul sunt câteva lacuri și câteva vârfuri montane. Nimic altceva nu se poate identifica în această stațiune de interes național.

 

[slideshow_deploy id=’19661′]