Liceeni din Petroșani încurajați de primarul Tiberiu Iacob Ridzi să învețe rolul și importanța administrației locale

petrosani7Nu doar o statistică oficială, ci și rezultatele scrtinurilor electorale din ultimii ani arată că, în general la nivelul țării noastre, interesul tinerilor pentru viața politică și pentru administrație este unul aproape nul. În fața unei astfel de situații, autoritățile locale de la Petroșani au decis că nu trebuie doar să constante pasiv acest lucru, ci să găsească modalități prin care tinerii să fie conștientizați asupra drepturilor lor cetățenești.

În acest sens, astăzi la Petroșani a luat startul un inedit proiect de cultură civică dedicat elevilor din clasele a X-a de la cele 4 colegii din localitate. Proiectul, inițiat de primarul Tibriu Iacob Ridzi este susținut și de membrii Asociației Casa Pro Urbis. Proiectul prevede constituirea, la nivelul unităților școlare implicate, a unui Consiliu Locale Consultativ în cadrul cărora tinerii să se poată organiza și activa după regulile specifice autorităților locale, într-un parteneriat pentru comunitate girat chiar de către primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

petrosani1Consiliul Consultativ al Tinerilor de la Petroșani care va lua ființă la finele lunii noiembrie va avea 19 consilieri aleși dintre elevii claselor a X-a, în urma votului exercitat de toți elevii colegiilor, în data de 19 noiembrie.

”Avem obligația de a forma generații de tineri cetățeni responsabili, dedicați comunității, care să cunoască în mod corect principiile care stau la baza organizării administrației locale și care să poată la momentul potrivit, să-și asume rolul de lideri ai comunității și, din acest punct de vedere am convingerea că din aceste grupuri de tineri se va desprinde o parte din viitorii lideri ai urbei noastre. Peste câteva zile vom cunoaște cine sunt candidații, care timp de 2 săptămâni își vor susține programul electoral în fața colegilor. Cei 19 aleși vor avea un mandat de 2 ani, timp în care vor fi angrenați în activități asemănătoare cu cele ale Consiliului Local, precum și în cele specifice vârstei lor. Le doresc succes tuturor celor ce aspiră la un fotoliu de consilier și am convingerea că din acest proiect poate că, peste ani, o parte dintre tinerii comunității noastre se vor regăsi și în forurile de conducere ale comunității noastre”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

 

[slideshow_deploy id=’17454′]