Miron Cozma, pus sub acuzare. El susţine că e victimă!

Şi fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a fost pus sub acuzare, joi, în dosarul „Mineriada” de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

miron-cozma

La ieşirea de la audier, Cozma a declarat că “deocamdată infracțiunea e cea comună, pe (art.) 439 ca și toți ceilalți, dar pe situația de la litera ‘g’ am înțeles, adică vătămări corporale, fizice, chestiuni din astea inventate. (…) Nu e vorba de crime împotriva umanității”. Fostul lider al Ligii Sindicatelor Miniere spune că ortacii din Valea Jiului au fost conduși de autorități şi arată cu degetul spre Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și “coloneii din servicii”. Crede că procurorii au procedat correct când au redeschis dosarul şi în ceea ce-l priveşte susţine că va depune probe din dosarul pe care îl are la CEDO, în calitate de parte vătămată.  Ar fi fost adus forţat în Capitală, und ear fi ajuns cu ultimul tren.

„E absolut normal și consider că s-a procedat corect de către Parchet în ideea că în calitatea de lider al minerilor din Valea Jiului să am calitate ca toată lumea, în faza incipientă, de suspect. (…) Eu marți voi da o declarație, alături de avocatul meu”, a afirmat Miron Cozma, citat de Agerpres.

[slideshow_deploy id=’22083′]