”Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” sfințit la Vulcan

biseicavulcan5Paraclisul bisericii noi din Parohia Centru II Vulcan a fost sfințită ieri în cadrul unei ceremonii oficiate de un sobor de preoți ortodocși avântu-l în frunte pe Preasfințitul episcop Gurie al Devei și Hunedoarei. Noua biserică va avea hramul ”Soborul Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul” și va funcționa, deocamdată, la demisolul bisericii noi , aflată încă în construcție.
”În astfel de momente conștientizezi cat de mult te-a ajutat Dumnezeu și cât de mare este puterea Lui. Mulțumesc celor care s-au jertfit alături de mine prin munca depusa zi de zi care si-au neglijat familiile pentru a muncii la biserică,celor care au contribuit financiar,doamnelor deosebite din comitetul parohial care au înfrumusețat paraclisul ,corului care astăzi a fost la înălțime”, arată părintele paroh Zgârcea Mănăsuc. 

biseicavulcan4Acesta arată că răspunsul la întrebarea ”Dacă mai era nevoie de o biserică în Vulcan” este dat chiar de către sutele de oameni care au venit  la sfințire noului lăcaș și care, duminică de duminică sau de sărbători umplu paraclisul de lemn al acestei biserici, care a devenit neîncăpător.

Cu cest prilej, la evenimentul de la Vulcan, au primit gramate episcopale Daniela Boțoroga,Rodica Peter,Luminița Leonte,Elena Tătărcan,Președintele Consiliului Județean Adrian David,Cristian Răsmeriță-deputat,Haralambie Voichițoiu-senator,Ile Gheorge primar,Cristian Merișanu-viceprimar,Marin Coltescu-ctitor și consilier județean,Costel Avram,Consiliul și Comitetul Parohial,Cătălin Țugulea,Rera Petru.

sfinitiromani4”Ne-am bucurat de acest eveniment plin de semnificații pentru o mare parte dintre vulcăneni. De la cel mai mare până la cel mai mic, toată lumea a ascultat cuvintele pline de har ale preoților. Desigur, mai este mult de lucru până când noua biserica va fi finalizată, dar nădăjduim că Dumnezeu ne va îngădui să ne bucurăm cât mai repede și de acel moment”, ne-a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

 

[slideshow_deploy id=’17448′]