Drumul reabilitat spre Sarmizegetusa Regia le-a îngrădit accesul pe proprietăţi

Reabilitarea drumului judeţean care face legătura cu cetatea dacică de la Sarmizegetusa Regia a creat probleme localnicilor care cu greu mai ajung la poprietăţile lor.

drum_sarmi

Mai mulţi oameni au reclamat faptul că drumul a  fost supraînălţat şi nu mai au cum să ajungă pe proprietăţile lor, fie că vorbim despre locuinţe sau despre terenurile agricole. Ar fi nevoie de maşini de teren, spun localnicii nemulţumiţi, însă nu toți dispun de aşa ceva. Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, instituţie care efectuează lucrarea, dă asigurări că situaţia va fi remediată şi nu vor exista niciun fel de probleme.  “Se vor găsi cu siguranţă soluţii tehnice, nu este nicio problemă. Drumul este în lucru şi, cu siguranţă se vor face căi de acces. Eu mă voi ocupa personal de această problemă şi, dacă nu sunt eligibile lucrările pe proiect, le vom face din bugetul judeţului, cum este normal”, a declarat Adrian David, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.

Modernizarea Drumului Judeţean 705A Orăştie – Costeşti – Sarmizegetusa Regia este finanţată din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Contractul a fost atribuit prin licitaţie publică la valoarea de 18,2 milioane de lei, iar constructorii au termen ca, până la finalul acestui an să finalizeze lucrările de modernizare a tronsonului rutier. Şi celălalt tronson al Drumului judeţean 705 A, între Orăştie şi Costeşti, a fost inclus într-un proiect de modernizare, pentru care cei de la Consiliul Judeţean Hunedoara speră să obţină finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa 6, Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regional. Proiectul se află pe o listă de rezervă, iar dacă nu va putea beneficia de finanţare UE, va fi realizat din fonduri proprii.
[slideshow_deploy id=’22083′]