INSEMEX LA SALONUL CERCETĂRII ROMÂNEȘTI ”INVENTIKA 2015”

In perioada 14-17 octombrie, INCD INSEMEX a participat, în calitate de expozant, la Salonul Cercetarii Românești – 2015, organizat in cadrul Târgului Internațional pentru Tehnologii și Echipamente Industriale TIB 2015.

inventika4

Acest eveniment a făcut parte dintr-o serie de evenimente importante, desfășurate în acceași perioadă, dintre care putem enumera: INVENTIKA – Salonul de invenții și inovații, ExpoEnergie – Târgul International de energie regenerabilă, energie convențională, echipamente și tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale, respectiv Fabricat în România – Târgul produselor tradiționale românești.

inventika2

Salonul Cercetării Românești a constituit un cadru adecvat comunicării și schimbului de idei atât între cercetători, profesori, inventatori, universități și institute de cercetare, cât și în vederea stabilirii relațiilor de colaborare între mediul de cercetare și firmele de consultanță specializate în elaborarea proiectelor și atragerea fondurilor europene, prin Programul European pentru Cercetare și Inovare, Horizon 2020. In pavilionul C2 au fost prezente circa 55 de universități, institute naționale de cercetare – dezvoltare sau organizații cu activități în sfera cercetării.

inventika5

INSEMEX a prezentat cele mai noi rezultate ale cercetărilor efectuate în decursul ultimului an, rezultate care au fost diseminate atât prin cereri de brevet de invenție, cât și prin participarea și publicarea de articole la diverse manifestări științifice pe plan național și internațional.

Delegația INCD INSEMEX a purtat o serie de discuții cu reprezentanți ai comisiei de specialitate din partea Ministerului Educației Naționale – Autoritatea pentru cercetare științifică și inovare, prin care au fost descrise cele 8 lucrări prezentate, precum și cu reprezentanți ai altor autorități sau ai mediului universitar și industrial, de stat și privat. Acestora li s-a prezentat domeniul de competență al institutului, direcțiile principale de cercetare, precum și gama de servicii oferite.

[slideshow_deploy id=’19869′]