Final de sezon la ”Parco Cavalli” din Vulcan

cavalli2Asociația ”Parco Cavalli” din Vulcan a închis sezonul activităților din acest an, prin organizarea unei ultime întâlniri pentru anul 2015 a iubitorilor de hipism din Valea Jiului.

Președinte acestei asociații, Florin Vrabie se declară mulțumit, în primul rând de faptul că peste 500 de copii, în bună parte copii sărmani din Vulcan și din alte localități ale Văii Jiului, dar mai ales copii care suferă de diverse dizabilități (Sindrom Dawn) au petrecut în acest sezon momente frumoase în compania cailor dresați special pentru aceștia, la centrul hipic de la fostul stadion Paroșeni din municipiul Vulcan. ”Putem spune că în acest an am reușit foarte mult să ne dezvoltăm, să achiziționăm exemplare noi de cai dresați special pentru a putea lucra cu copiii bolnavi, cu copiii care suferă de diverse dizabilități. Terapia prin hipism a acestor copii este deja recunoscută și practicată în diverse țări și eu m bucur că am reușit să începem să facem acest lucru și aici, în Valea Jiului, unde din păcate avem destul de mulți copii cu astfel de probleme”, spune Florin Vrabie.

cavali2O parte dintre acești copii au ținut să fie prezenți și la o ultimă lecție de hipism, de călărie sau plimbare cu șareta, în cadrul unei acțiuni organizată împreună cu asociațiile partenere.

La final de sezon, Asociația ”Parco Cavalli” a primit și vizita unor oaspeți de seamă. Președintele Consiliului județean Hunedoara, Adrian David, directorul general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram și șeful Cancelariei Prefectului județului Hunedoara, Dan Terteci au venit pentru a vedea cu proprii ochi ce înseamnă un curs terapeutic cu cai pentru copii. În mod cât e poate de firesc, fiecare dintre aceștia și-a exprimat dorința de veni în sprijinul celor care au făcut și fac o treabă excelentă în cadrul acestei inedite organizații neguvernamentale condusă cu pasiune și migală de Florin Vrabie.

WP_20151101_12_12_39_ProPreședintele Consiliului județean Hunedoara vrea acum să implice și instituțiile județene în susținerea activității dedicate copiilor la ”Parco Cavalli”. Adrian David spune că va căuta soluțiile legale pentru ca această asociație să poată încheia un parteneriat cu Direcția Generală a Copilului, astfel încât cât mai mulți copii cu probleme de sănătate din județul Hunedoara să se poată bucura de terapia prin hipism. În semn de respect pentru munca și pasiunea depusă de Florin Vrabie în susținerea și derularea acestei frumoase și utile activități pentru comunitate, jurnalistul Dan Terteci, inițiatorul campaniei de promovare a valorilor autentice din județul nostru intitulată ”Premianții fără premiu” și-a propus să-l aducă în atenția opiniei publice, într-o ediție viitoare a acestui apreciat proiect cultural, pe președintele Asociației ”Parco Cavalli” din Vulcan.

Grație liderilor liberali Adrian David și Costel Avram, la finalul festivității de închidere a sezonului de activitate din acest an de la Parco Cavalli, toți copiii prezenți la acest eveniment au primit un cadou dulce.

[slideshow_deploy id=’17448′]