Tragedia din Colectiv i-a trezit/ Autorităţile au dat buzna în cluburile din municipiul Petroşani

 

După tragedia din Clubul Colectiv, a fost “pelerinaj” de autorităţi la cluburile care funcţionează în Petroşani.

ke

Nici nu e greu, pentru că în Petroşani funcţionează fix trei cluburi, respectiv Keops, Revival (din incinta Casei de Cultură Petroşani) şi Artis Club Music (de la subsolul Teatrului I.D. Sîrbu). Din punct de vedere al legalităţii, toate sunt în regulă, spun reprezentanţii Primăriei Municipiului Petroşani, care au precizat că toate trei sunt autorizate. Funcţionază, însă, după o lege incompletă, emisă pe vremea Guvernului Năstase, care a eliminat dintr-un condei necesitatea avizului de la Pompieri, absolut necesar la sfârşitul anilor 90 – începutul anilor 2000. Avizul de mediu, al Sanepidului şi cel de protecţia muncii par să fi fost mai importante în opinia guvernanţilor de la acea vreme decât cele de la Pompieri, iar pentru cluburile mici, unde nu intră mai mult de 80 – 100 de persoane, a fost considerată suficientă o simplă declaraţie pe propria răspundere. Iar autorităţile locale, cele care au anumite atribuţii de control – dar nu şi pe respectarea normelor PSI! – au emis autorizaţiile pe baza actelor eliberate de al Registrul Comerţului, unde reprezentanţii legali ai cluburilor dau şi declaraţiile pe propria răspundere.

Întâlnire la Petroşani

 De precizat că reprezentanţii cluburilor din Petroşani vor avea, vineri, o întâlnire cu reprezentanţii ISU Hunedoara pentru a vedea dacă este necesar să facă schimbări, în lumina noilor prevederi legale. Reprezentanţii Artis Club Music Petroşani, cel care funcţionează de un an, spun că în 2014 au fost cei de la Pompieri, au verificat clubul şi nu au găsit nereguli. “Aşteptăm să vină din nou, să ne întîlnim, să ne spună dacă mai trebuie să facem ceva, aşa încât cei care vin la noi să fie în siguranţă. Vineri ne vom întâlni, la sediul Detaşamentului de Pompieri Petroşani. Noi am chemat deja şi un expert să ne spună ce trebuie să mai facem”, au declarat reprezentanţii Artis, care au precizat că, de când au deschis, şi.au ignifugat chiar şi canapelele tocmai pentru a nu se întâmpla ceva.

La Club Revival a fost vînzoleală în ultimele zile, după tragedia de la Colectiv din Bucureşti. “Au fost în control chiar si marţi. De câteva zile suntem asaltaţi de toate organismele. Noi încercăm să facem tot ce se poate ca evenimentele care au loc la noi să se desfaşoare în condiţii de maximă siguranţă! Pot spune că în 2 ani de când îl administrăm nu am avut nici un eveniment neplăcut în serile de club”, a declarat Radu Roşca, reprezentantul Club Revival Petroşani, care a precizat că, în semn de solidaritate cu victimele din Clubul Colectiv, pe toată perioada de doliu naţional locaţia a fost închisă.

Vor veni şi pompierii în control, pe baza noilor prevederi legale. Din controalele anterioare, a reieșit că în județ există locuri cu probleme, însă ISU nu a  putut decât să aplice amenzi şi nu să oprească activitatea.

 

 

[slideshow_deploy id=’22083′]

 



(Următoarea știre) »