Fostul primar Cristian Popescu Piedone şi-a luat licenţa la “Fabrica de doctori” din Petroşani

Fostul primar Cristian Popescu “Piedone” are legături strânse cu Universitatea din Petroşani. De fapt,aici şi-a luat licenţa în Ştiinţe Economice.

cristian-popescu-piedone-primarul-sectorului-41

În acea perioadă, Cristian Popescu Piedone era directorul Direcţei Inspecţie Generală din cadrul Primăriei Sectorului 6. În 1995, la 32 de ani, Piedone a absolvit Liceul Dimitrie Gusti din Bucureşti. Ulterior, s-a însris la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Petroșani, pe care a terminat-o în 2002.

În acea vreme, după cum s-a întâmplat şi ani de zile după, Universitatea din Petroşani a avut renumele de „fabrică de doctori”, fiind un adevărat magnet pentru oamenii politici din judeţul Hunedoara care doreau să-şi îmbogăţească CV-ul cu un titlu de doctor în ştiinţe. Chiar şi pentru locurile cu taxă nu erau probleme, pentru că suma ce trebuia achitată era de doar 150 de dolari pe an, aşa că nu reprezenta în nici un caz un impediment. Astfel, în 2003 preşedintele de la acea vreme al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mihail Rudeanu, medic veterinar de profesie, şi-a luat doctoratul în protecţia mediului. Şi fostul prefect al judeţului Hunedoara, Aurelian Serafinceanu, şi-a luat doctoratul tot la Petroşani, mai ales că aici a terminat şi facultatea. În 2007, afaceristul Alin Simota, care viza postul de primar al Petroşaniului, a devenit, de asemenea, doctor la Universitatea Petroşani. Teza sa a avut titlul “Studiul influenţei factorilor geologo-minieri asupra construcţiei şi regimului de funcţionare al susţinerilor mecanizate de abataj”, iar milionarul de Top 300 a fost notat cu calificativul “foarte bine” pentru lucrarea despre care spunea că a început-o în 2004. Tot în anul 2007 şi deputatul Monica Iacob – Ridzi şi-a susţinut teza de doctorat la Universitatea din Petroşani, fiind declarată “Doctor în ştiinţe inginereşti”. Şi acestea sunt doar câteva nume ale oamenilor politici hunedoreni care au trecut pe la Universitatea Petroşani pentru titlul de doctor.

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’20328′]