Petrila este duminică gazda festivalului-concurs de folclor ”Rapsodia Munților”

afis festival folclorAsociația Culturală „Rapsodia Munților” din Petrila în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila, Asociația Culturală „Lirica” (președinte Coconeț Tiberiu) și Asociația ”Rosa Multiflora” (președinte Costel Avram), organizează în data de 8 noiembrie 2015, Festivalul-concurs de muzică populară „Rapsodia Munților”, adresat copiilor și tinerilor din județul Hunedoara.

Festivalul-concurs se desfășoară pe 2 secțiuni:
• Secțiunea soliști vocali – categoriile de vârstă: 6 – 9 ani; 10 – 14 ani; 15 – 20 ani.
• Secțiunea soliști instrumentiști – categoriile de vârstă: 7 – 13 ani, 14 ani – 20 ani.

Evenimentul va avea loc în data de 8 noiembrie 2015, începând cu ora 11,00 la Casa de Cultură ,,Ladislau Schmidt” din Petrila.

În cadrul Festivalului – concurs ,,Rapsodia Munților” vor susține recitaluri și doi interpreți apreciați din județul nostru, respectiv

Violeta Demonescu-Jurca și Eugen Petru Pistol.

Organizatorii arată că festivalul își propune să descopere, să încurajeze și să promoveze tinerele talente din domeniul
interpretării și creației muzicii tradiționale românești, să promoveze frumusețea și autenticitatea cântecului și costumului popular românesc.

Festivalul face parte din Proiectul ”Folclorul, punte de legătură între trecut și viitor”,finanțat din fonduri nerambursabile de Primăria și Consiliul Local al Orașului Petrila în anul 2015. Proiectyl este coordonat de profesorii Ana și Iulian Doda din Petrila.

La fiecare secțiune și categorie de vârstă vor fi acordate diplome și premii în bani pentru locurile I (200 lei), II (150 lei), III (100 lei) și mențiune (50 lei). Fiecare concurent va primi diplomă de participare.Va fi acordat trofeul festivalului și câte un trofeu pentru fiecare secțiune.

 

[slideshow_deploy id=’13835′]