Şcoală fără autorizaţie ISU de funcţionare

 

Şi-a pierdut documentaţia de autorizare şi, ca atare, a rămas fără autorizaţie de funcţionare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Vorbim despre Şcoala Generală „Avram Stanca” din Petroşani, singura din localitate neautorizată de pompieri.

9a

„Instituţia de învăţămân îndeplineşte toate condiţiile, dar şi-au pierdut documentaţia şi conform legslaţiei, în acest caz autorizaţia îşi încetează valabilitatea. Au făcut demersuri pentru eliberarea unei noi autorizaţii”, a declarat comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Viorel Demean.

De precizat că, la finele săptămânii trecute, Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a atras atenţia asupra lipsei de autorizaţii pentru şcolile româneşti, în cadrul unei conferințe de presă desfîşurată la Palatul Victoria. Cîmpeanu, care a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, a precizat că din cele 19.000 de școli, din țară, doar 7% au autorizație de securitate la incendii, respectiv 1.295. Altfel spus, la ora actuală 93% din școlile din România nu au avize de la pompieri. „Asta este realitatea”, a spus Cîmpeanu.

[slideshow_deploy id=’19661′]