Fabiani Prcsina, micul premiant care a uimit lumea artei muzicale

Bucurie, emoție, mândrie, tristețe și speranță. Acestea sunt emoțiile cu care organizatorii campaniei „Premianții fără premii” vă invită la ediția de sâmbătă, 14 noiembrie, a acestui eveniment de excepție.

fabiani-la-preiantii-fara-premiu

Vorbim despre trăiri pentru că o să avem privilegiul de a-l felicita, de a-i zâmbi celui mai bun pianist al lumii la categoria lui de vârstă. Este Fabiani Prcsina, elevul de 12 ani din Valea Jiului care a uimit lumea muzicală cu talentul său”, precizează organizatorii în articolul de promovare a evenimentului.

Greu încercat de viață, cu un suflet nobil, Fabiani Prcsina se contopește cu pianul, pe care-l transformă în prelungirea sufletului său, iar efectul este o muzică aproape divină. Fabiani studiază pianul din clasa I, de când mama lui l-a înscris la școala de muzica din Petrosani. Acum este în clasa a V-a și are în palmares mai multe premii la concursuri naționale și internaționale de interpretare. Anul acesta a fost chiar câștigătorul marelui premiu la festivalul de Nisa. Fabiani spune că-i place foarte mult muzica, simte că se eliberează atunci când atinge clapele pianului, fapt care a făcut-o pe profesoara lui să spună că „Dumnezeu a pus în acest copil tot ce este mai bun și mai frumos, dotat cu o mare sensibilitate, o sensibilitate ce l-a ajutat să se apropie de muzică și să facă din pian o mare pasiune”.


Cea care i-a fost întotdeauna alături lui Fabiani – mama sa – a murit anul trecut, în Joia Patimilor, în urma unui accident rutier. La o săptămână după tragedie, băiatul a câștigat locul I și premiul Uniunii Compozitorilor, la un concurs internațional de interpretare. Într-un interviu televizat, Fabiani a spus că „Orice premiu aș lua îl dedic mamei, iar toate recitalurile pe care le voi da, tot mamei le voi dedica”.
Fabiani nu și-a cunoscut niciodată tatăl, iar acum e în grija mătușii sale.

Pentru exemplul oferit, pentru întreaga strădanie a unui asemenea copil de excepție, vă propunem să ne întâlnim cu el și să-i spunem că-i mulțumim pentru ceea ce ne oferă, un model de suflet. Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, ora 11.00, micuțul Fabiani Prcsina vine să-l cunoaștem. Aveți ocazia să îl priviți în ochi, să-i spuneți o vorbă caldă și să fiți parte dintre cei care îi vor mulțumi oficial printr-o diplomă și un buchet de flori venind în fața statuii lui Decebal din centrul Devei.

[slideshow_deploy id=’13837′]