Peste 20 de beneficiari ai Burselor de studiu “Părintele Arsenie Boca”

Copii sărmani, dar cu rezultate deosebite la învăţătură, sunt sprijiniţi financiar de Episcopia Devei şi Hunedoarei care acordă şi în acest an bursele de studiu “Părintele Arsenie Boca”.

timthumb

Iniţiativa aparţine Episcopului Devei şi Hunedoarei şi sunt acordate de Fundația „Cuvântul care zidește” a Episcopei Devei și Hunedoarei. Impresionaţi de situaţia financiară excepţională a mai multor solicitanţi, anul acesta s-a decis suplimentarea celor 10 burse stabilite iniţial cu încă 12. Bursele se acordă în urma unui concurs de dosare,  iar bursele,în cuantum de 200 de lei lunar, sunt destinate elevilor de gimnaziu și de liceu remarcați prin rezultate deosebite la învăţătură, dar cu posibilităţi materiale reduse.

În anul şcolar 2015/ 2016 ,15 elevi de gimnaziu şi 7 de liceu beneficiază de banii alocaţi de Fundaţia „Cuvântul care zideşte”.

Pentru a  beneficia de bursă de studii beneficiarul trebuie să fi promovat toate examenele anului şcolar precedent. media de absolvire a anului şcolar precedent să fie de minim 9,00 sau pentru candidaţii înmatriculaţi în clasa a V-a, este obligatorie obținerea în anul școlar precedent, la toate disciplinele, a calificativului „Foarte bine”. Pentru candidații înmatriculați în clasa a IX-a, media de înscriere la liceu trebuie să fie de minim 9,00 (media aritmetică a examenului de evaluare națională și media anilor de studiu V-VIII, împărțite la doi), iar venitul mediu pe membru de familie, în ultimele 3 luni, să nu fie mai mare de 700 de lei.

De asemenea, beneficiarii burselor trebuie să îşi păstreze pe tot parcursul anului şcolar calitatea de integralist, pe care o vor dovedi la începutul semestrului al II-lea printr-o adeverinţă eliberată de instituţia de învăţământ şi pe care o vor anexa la dosarul personal. Termenul limită de depunere a adeverinţei este 1 februarie 2016. În cazul pierderii calităţii de integralist sau al nedepunerii în termen a adeverinței, aceştia pierd bursa pentru perioada rămasă. Media de absolvire a primului semestru să nu fie mai mică de 9,00.

[slideshow_deploy id=’19869′]



« (Știre anterioară)