Începuturi. Vasile Dâncu şi-a făcut “mâna” în Valea Jiului, unde a fost profesor şi jurnalist

Primul Ministru Dacian Cioloş l-a propus pe Vasile Dâncu (54 de ani) pentru portofoliul Dezvoltării şi Administraţiei, precum şi pentru funcţia de vicepremier. Dâncu este unul dintre membrii „grupării de la Cluj” a PSD, dar puţini ştiu că, înainte de a intra în lumina reflectoarelor politice, Vasile Dâncu a fost profesor de filozofie şi jurnalist în Valea Jiului.

media_142148144027259000_85473600

Dacă activitatea lui Vasile Dâncu la nivel central a  fost întoarsă, nu o dată, pe toate părţile, mai ales în perioada în care a fost în prima linie a politicii, puţini sunt cei care mai ştiu că, de fapt, Dâncu şi-a început cariera în Valea Jiului, unde a fost profesor de filozofie de la Liceul de Informatică Petroșani și ziarist la cotidianul ”Zori Noi”, devenit ulterior ”Matinal”. În valea Jiului a ajuns imediat după terminarea studiilor universitare, după cum a recunoscut chiar acesta într-un interviu şi, după o perioadă în care s-a aflat la catedră a trecut în branşa jurnaliştilor în redacţia cotidianului “Zori Noi”, la pagina de cultură.

Din Valea Jiului, Vasile Dâncu a plecat în Cluj, unde mai întâi a devenit profesor universitar, pentru ca mai apoi să intre în politică, la PSD

[slideshow_deploy id=’19658′]