Primarul Petroșaniului crede că atentatele de la Paris vor schimba în mod radical întreaga Europă

Atentatele de la Paris vor schimba în mod radical întreaga Europă. Aceasta este și convingerea primarului Petroșaniului.

”Sunt multe lecții pe care tragedia din Franța ne obligă să le învățăm, noi toți. Nu avem de ales. Europa se va schimba radical începând de astăzi”, este punctual de vedere exprimat de Tiberiu Iacob Ridzi, după evenimentele din Capitala Franței.

Acestea este de părere că toate deciziile care vor fi luate în aceste zile trebuie să aibă în centru în primul rând securitatea cetățenilor, securitatea statelor europene, în spiritul valorilor pe care nu avem voie să le pierdem, indiferent de provocările care ne sunt nouă tuturor lansate. ”Compasiunea și solidaritatea sunt două dintre aceste valori care ne ajută să ne susținem unii pe ceilalți, în momente critice cum este și cel de la Paris. Indiferent de motivele unei confruntări fie aceasta militară, economică, religioasă, civilii nu trebuie să fie victime. Protejarea vieții civililor reprezintă angajamentul suprem al tuturor instituțiilor fiecărui stat și cred că toate eforturile de întărire a măsurilor de securitate trebuie orientate în acest sens”, arată Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta mai e de părere că ceea ce s-a petrecut la Paris trebuie să fie un moment de trezire și de abordare total diferită a felului în care noi toți gestionăm felul în care dorim să trăim împreună în Europa.

[slideshow_deploy id=’22083′]