Guvernul Cioloş are legături „de sânge” în Petroşani

După Vasile Dâncu, cel care şi-a început cariera în Valea Jiului, un alt ministru de pe lista lui Dacian Ciloş are legături directe cu Petroşaniul. Este vorba despre multipla campioană olimpică, mondială și europeană la canotaj, președinte al Federației Române de canotaj și al Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă.

imageResize

Legătura dintre Elisabeta Lipă şi  Petroşani este făcută de Mariana Popa, technician în cadrul Biroului Recuperări Creanţe din cadrul ApaServ Valea Jiului, implicată şi în mai multe proiecte umanitare şi în Crucea Roşie. Bunicile celor două au fost surori astfel că Mariana Popa va avea o verişoară de sânge în fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului. În perioada copilăriei, petrecută în localitatea Cândeşti – Bucovina, din judeţul Botoşani, pe malul Siretului, cele două au fost foarte apropiate, mai ales că au aceeaşi vârstă. Clasele V – VIII le-au făcut împreună şi au împărţit chiar şi aceeaşi bancă. Şi nu numai. Mariana Popa îşi aminteşte şi acum cu drag de Uţa, cum îi spuneau în copilărie celei care avea să devină peste ani multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană. “Imi aducea mereu la şcoală turte făcute de bunica ei. Ne jucam un joc cu mingea, un fel de rațele şi vânătorii şi mereu mă ascundeam după ea să nu fiu lovită cu mingea. Era cea mai înaltă dintre noi”, povesteşte cu nostalgie Mariana Popa. La şcoală au împărţit aproape tot şi mai copiau din cînd în când una după cealaltă. “Mai mult eu după ea, recunosc”, a admis Mariana. Drumurile lor s-au despărţit în clasa a VIII-a. Mariana a venit la Deva, iar Elisabeta, pe atunci Oleniuc s-a mutat în Botoşani. Acolo au descoperit-o cei care au iniţiat-o în tainele canotajului. S-au mai întâlnit peste ani, când sportiva era încântată că poate călători peste tot. “Era fascinată că poate zbura cu avionul, pe când mie îmi era teamă numai când mă gândeam”, s-a amuzat acum verișoara ministrului desemnat al Tineretului şi Sportului.

La maturitate nu au mai prea ţinut legătura, ocupate, aşa cum se întâmplă de regulă, cu familia, cu munca, cu viaţa până la urmă, însă Mariana Popa a precizat că nici nu se pune problema să nu o sune şi să nu o felicite.

[slideshow_deploy id=’22083′]



(Următoarea știre) »