ISU Hunedoara continuă controalele in Deva

Reprezentanții Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, au executat 5  controale de prevenire la operatori economici cu specific de comerţ, cultură sau turism din Deva.

control-pompieri (1)

Potrivit verificărilor efectuate, inspectorii de prevenire au constatat, 4 restaurante şi o pensiune, 14 deficienţe, aplicând 11 avertismente şi 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii.

Încăperile verificate de reprezentanții ISU Hunedoara,  nu erau  prevăzute în totalitate cu instalaţii electrice pentru iluminat de siguranţă, stingătoarele portabile cu pulbere nu sunt amplasate în locuri vizibile, uşor accesibile, calea de evacuare a persoanelor nu se păstrează liberă la parametrii la care a fost proiectată si realizată pentru asigurarea condiţiilor de evacuare si salvare a utilizatorilor în siguranţa în caz de incendiu.

”Începând cu data de 5 noiembrie, în urma celor 38 controale, efectuate de inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U., au fost constatate un număr de 99 deficienţe în domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate 42 avertismente şi 29 amenzi contravenţionale, în cuantum de 308.000 lei, iar în cazul a patru operatori economici a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării.”, se arată într-un comunicat trimis de ISU Hunedoara.

[slideshow_deploy id=’19661′]