După 8 ani/ Şoseaua de centură aduce primii bani la Petroşani de la Consiliul Judeţean

De 8 ani Primăria municipiului Petroşani nu a mai primit bani de la Consiliul Judeţean Hunedoara, a recunoscut miercuri într-o conferinţă de presă primarul Tiberiu Iacob – Ridzi. În vreo 2 ani s-au mai primit nişte „firimituri”, sume mult prea mici pentru a putea fi cu adevărat de ajutor.

centura

Relaţiile dintre Primăria Municipiului Petroşani şi Consiliul Judeeţan Hunedoara, condus până nu de mult de liberalul Mircea Ioan Moloţ, au părut mereu cordiale. La un moment dat, tocmai datorită acestor relaţii aparent strânse, în cercurile politice s-a vorbit despre o iminentă trecere a primarului Tiberiu Iacob – Ridzi (pe atunci PDL) la PNL, asta încă dinainte de unificarea celor două partide. Transferul nu s-a materializat şi, mai mult, Ridzi a acceptat propunerea făcută de UNPR, partid al cărui membru este la ora actuală. Însă despre eventuale tensiuni, politice sau administrative, între edilul din Petroşani şi fosta conducere a Consiliului Judeţean Hunedoara nu s-a făcut vorbire niciodată. Până acum. Tiberiu Iacob – Ridzi a recunoscut că  suma de 1,2 milioane de lei alocată în şedinţa de marţi de Consiliul Judeţean Hunedoara sunt primii bani primiţi după 8 ani, asta în ciuda solicitărilor făcute an de an! „Îi mulţumesc domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, Adrian David, pentru faptul că, pentru prima dată, la Petroşani, Consiliul Judeţean a alocat o sumă de bani foarte importantă pentru sume de echilibrare. Este vorba despre 1,2 milioane de lei, bani care, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu domnul preşedinte, îi vom folosi, dacă vremea ne va permite, pentru a asfalta o porţiune din şoseaua de centură sau, dacă nu, avem o altă prioritate foarte mare în acest moment, respectiv achiziţia de centrale pe gaz pentru şcoli, iar din resurse proprii anul viitor să alocăm banii necesari pentru asfaltarea şoselei de centură. Încă o dată îi mulţumesc domnului preşedinte, mulţumesc consilierilor judeţeni, pentru faptul că, după 8 ani de zile, Primăria municipiului Petroşani primeşte bani de la Consiliul Judeţean Hunedoara”, a declarat într-o conferinţă de presă primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

De asemena, Adrian David, preşedinele CJ Hunedoara, a precizat că „este de notorietate că avem o strânsă legătură instituţională Consiliul Judeţean cu Primăria municipiului Petroşani – şi în general toate primăriile din judeţul Hunedoara. Am aflat despre cele două mari probleme cu care se confruntă Primăria municipiului Petroşani, legate de infrastructură şi centralele din şcoli. Mă bucur că am avut resursele financiare, sunt bani care au venit de la Guvernul României, din cote defalcate din TVA şi impozie (…) Cred că ambele proiecte sunt de maximă urgenţă, trebuie tratate cu celeritate”.

[slideshow_deploy id=’17454′]