S-au găsit bani şi pentru drumul spre Parâng, dar se schimbă puţin proiectul

 

Preşedintele Consiliului Judeeţan Hunedoara, Adrian David, vrea să demareze în cel mai scurt timp procedurile de modernizare a drumului care duce în staţiunea Parâng. David a declarat la Petroşani că se intenţionează modificarea studiului de fezabilitate, iar în acest fel valoarea investiției va fi redusă.

adrian-david-e1436368341180

În cel mult trei săptămâni, lucrările la drumul spre Parâng ar putea fi scoase la licitaţie, a anunţat preşedintele CJ Hunedoara, Adrian David. ”Am discutat cu domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi de actualizarea de deviz pe care o vom solicita de la CJ pentru drumul din Parâng. Vom renunța la câteva lucruri astfel încât vom reduce costurile de modernizare a drumului și sper să fie scos la licitație în maxim trei săptămâni. Cred că în maxim un an și jumătate vom putea realiza modernizarea drumului astfel încât să avem un strat de asfalt până în stațiune”, a spus, Adrian David. În principal, ar fi vorba despre scoaterea din proiect a supratraversărilor prevăzute în vechiul studiu de fezabilitate.

 ”Avem un studiu de fezabilitate în care erau prevăzute niște protecții pentru pârtii, niște tubulaturi, astfel încât drumul să fie deschis și iarna, dar având în vedere condițiile de altitudine și cele specifice zonei montane, nu cred că e fezabil să fie un drum  deschis iarna, iar această idee este îmbrățișată și de domnul primar. În momentul de față studiul de fezabilitate indică o valoare de 29 milioane de lei, sperăm să îl aducem sub 20 de milioane, poate chiar spre 15 milioane, astfel încât să putem să finanțăm într-un an un an și jumătate din bugetul CJ”, a nuanţat David.

Vestea este una bună, în condiţiile în care, în luna iunie oficialii CJ Hunedoara anunţau că drumul nu poate fi reabilitat în acest, în condiţiile în care banii au fost relocaţi pentru reamenajarea drumului spre Mănăstirea Prislop. “Drumul către Prislop va fi finanţat dintr-un credit CEC acordat în urmă cu circa 2 ani de zile. Am avut alocaţi bani pentru drumul spre Parâng, dar domnul Dorin Gligor, vicepreşedinte al CJ Hunedoara cu atribuţii de preşedinte a decis, şi mărturisesc că l-am susţinut la acel moment, ca acei bani să fie relocaţi către Prislop, datorită fluxului de turişti şi credincioşi fără precedent din această zonă. Urmează ca, anul viitor, din economiile pe care le vom face şi din alocările bugetare să ne apucăm şi de drumul spre Parâng, care e un drum destul de costisitor, respectiv peste un million de euro kilometru”, spunea în vară preşedintele CJ Hunedoara.

Modernizarea drumului spre Parâng ar putea aduce o creştere a fluxului de turişti în Parâng, având în vedere că, în prezent, accesul în staţiune se face doar cu ajutorul instalaţiilor de transport pe cablu.

 

[slideshow_deploy id=’13836′]