Sala mare de spectacole a Centrului Cultural Drăgan Muntean Deva se închide !

Această hotărâre a fost luată în urma incendiului petrecut în noaptea de 30-31 octombrie ,la clubul Colectiv din Bucureşti.

0d4d9443dfc3fb5e5c70425e200ef694

Având în vedere vechimea clădirii în care funcţionează Centrul Cultural Drăgan Muntean din Deva, de comun acord cu Primăria Municipiului Deva am procedat la o verificare minuţioasă a spaţiilor de spectacole, din punctul de vedere al existenţei şi funcţionării instalaţiilor de avertizare şi intervenţie în caz de incendiu. Cu acest prilej am constatat că aceste instalaţii nu se mai încadrează în prevederile noilor normative adoptate, anterior precizate, fiind proiectate în urmă cu 40 de ani. În perioada 1975 (anul dării în funcţiune) – 2015, la Centrul Cultural Drăgan Muntean din Deva nu s-au efectuat intervenţii tehnice de anvergură din nici un punct de vedere, funcţionalitatea clădirii neridicându-se la standardele actuale.În urma incendiului petrecut în noaptea de 30-31 octombrie a.c. la clubul Colectiv din Bucureşti, în data 3 noiembrie a.c. Guvernul României a adoptat OUG nr. 52/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor şi Hotărârea 915/2015 privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionării ori utilizării construcţiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinţelor de securitate la incendiu, în ceea ce priveşte periclitarea vieţii ocupanţilor şi forţelor de intervenţie, care prevăd inclusiv modificarea normelor de apărare împotriva incendiilor necesar a fi îndeplinite pentru avizarea spaţiilor din clădirile cu utilizări civile unde se petrec aglomerări de public.”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții Primăriei Municipiului Deva.

Deşi pe parcursul celor 40 de ani de funcţionare nu s-au înregistrat niciun fel de incidente, inclusiv din punctul de vedere al protecţiei publicului împotriva incendiilor, s-a considerat oportună închiderea sălii mari a Centrului Cultural Drăgan Muntean Deva, măsura fiind luată cu acceptul Primăriei Municipiului Deva.

Măsura este motivată inclusiv de faptul că pentru Centrul Cultural Drăgan Muntean Deva este prevăzută începerea unor lucrări ample de refuncţionalizare şi reabilitare termică, lucrări care includ şi montarea tuturor sistemelor moderne de apărare împotriva incendiilor.

Restul spaţiilor Centrului Cultural Drăgan Muntean din Deva, inclusiv sala mică, rămân la dispoziţia publicului şi a celor care desfăşoară activităţi cultural-recreative.

[slideshow_deploy id=’24093′]