CEH nu a plătit spitalizarea angajaţilor

Pe motiv că societatea Complexul Energetic Hunedoara nu a decontat spitalizarea angajaţilor, Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara a chemat angajatorul în instanţă pentru a-şi recupera banii. Astăzi se judecă primul termen în acest dosar.

CEH-Hunedoara

 

“CJP Hunedoara a chemat în judecată Complexul Energetic Hunedoara solicitându-se să se constate culpa acestei unităţi care în calitate de angajator a înregistrat restanţe de plată a contribuţiei de accidente de muncă şi boli profesionale. CJP Hunedoara a decontat pentru 60 de angajaţi ai CEH contravaloarea facturilor emise de casa de asigurări de sănătate a judeţului reprezentând servicii de asistenţă medicală (cheltuieli de spitalizare), iar pentru alte două persoane a plătit indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă sume care se suportă în mod normal din fondul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, aceasta în condiţiile în care la data realizării acestor decontări şi plăţi CEH înregistra restanţe la plata contribuşţiei de accidente de muncă şi boli profesionale datorate potrivit legii fiind în culpă ”,  spun reprezentanţii Casei de Pensii Hunedoara.

Reprezentanţii Casei de Pensii Hunedoara solicită Complexului Energetic Hunedoara să plătească peste 130 de mii de lei în fondul de asigurare pentru accidente de muncă.

[slideshow_deploy id=’24093′]