Liderul sindical Petre Nica a fost ales președinte executiv al Federației Naționale Mine Energie

nicaChiar dacă a pierdut alegerile pentru șefia Federației Naționale Mine Energie, una din cele mai importante federații sindicale din mineritul românesc, lderul sindical Petre Nica (președintele Sindicatului ”Muntele” de la CEH) va face parte din noua echipă de conducere a FNME. Nica a pierdut alegerile în fața președintelui Sindicatului de la cariera Peșteana (Gorj). Câștigătorul, Dumitru Pîrvulescu, a întrunit 92 din voturile delegaților prezenți la Congresul FNME de la finele săptămânii trecute, cu 15 mai multe decât liderul minerilor din Valea Jiului.

Congresul FNME a ales o nouă echipă de conducere, care va fi formată din: Dan Pîrvulescu- preşedinte, Petre Nica – preşedinte executiv, Constantin Mitrescu, Nelu Roşca, Nicolae Bădiţă, Mugurel Huţuleac, Cristian Iştoc, Dumitru Popa – vicepreşedinţi, Marin Golea- secretar general şi Ioan Feurdean – trezorier.

Congresul FNME a mai decis ca Marin Condescu, care a condus timp de 21 de ani FNME, să fie desemnat președinte de onoare al acestei organizații sindicale. 

[slideshow_deploy id=’19658′]