Oamenii din Petroşani au uitat de victimele Colectiv. Au venit, însă, pompierii!

Doar 40 de oameni s-au strâns sâmbătă seara în Clubul Revival din Petroşani, acolo unde  avut loc un spectacol caritabil pentru Radu Sienerth, studentul din Petroşani care a suferit arsuri grave în Clubul Colectiv din Bucuresti.

revival

Tinerii au uitat, din câte se pare, de tragedia din Colectiv de la finele lunii octombrie şi, după ce au ieşit în stradă cu sutele pentru a cere schimbarea, nu au mai venit în număr la fel de mare la spectacolul caritabil organizat în Clubul Revival pentru Radu Sienerth, fiul fostului director al Minei Livezeni.

Nici  foştii colegii ai tatălui său nu au participat şi nici oficialii din Complexul Energetic Hunedoara , chiar dacă unii dintre ei au promis că vor fi prezenţi. Petroşenenii au demonstrat, pentru a nu stiu  câta oară, că pe noi targediile nu ne unesc, aşa cum se întâmplă în alte părţi. Au făcut donaţii, însă, doar  studenţii basarabeni, cu suflet mare, care au adus un plic cu 400 de lei pentru a-l ajuta pe Radu.

De asemenea, câteva femei din Vulcan au vrut să doneze bani pentru tânărul care a avut neşansa să se afle în Clubul Colectiv în data de 30 septembrie şi care, chiar şi acum, se află internat la Spitalul Floreasca, fiind intubat. În cele din urmă, din donaţii şi vânzarea biletelor s-au strâns fix 1.300 de lei, care vor ajunge la Radu Sienerth, iar cei prezenţi s-au bucurat de un spectacol extarordinar. Amfiteatru 13,  Florentin Budea, Ansamblul Parângul, Grupul Impact, Miracol Dance Crew şi-au unit  forţele în acest spectacol caritabil, care a avut loc sâmbătă, în Club Revival din Petroşani, începând cu ora 19.00. Manifestarea a fost organizată de Club Revival şi D&S Fit&Fun Studio a lui Dani Obleagă şi intrarea a costat 15 lei, toţi banii strânşi fiind destinaţi lui Radu Sienerth, student la ASE în Bucureşti şi fiul fostului director al EM Livezeni.

Participarea slabă a celor care puteau să ajute a lăsat, totuşi, un gust amar oragnizatorilor. De exemplu, Dani Obleagă a postat pe pagina sa de socializare următorul mesaj: „A fost un spectacol de calitate superioara. Păcat ca mulți dintre voi ati ieșit in strada când nu era momentul pentru că, fără sa va dati seama aţi facut jocul PNL-ului şi al lui Johannis (…) dar nu aţi venit să ajutam un băiat din Petroşani, care este una din victimele COLECTIV. Mulţumesc celor care au venit si artiștilor care s-au alăturat inițiativei noastre”.

Radu Sienerth (21 de ani) se afla în Clubul Colectiv din Bucureşti împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti, când a  izbucnit incendiul devastator. Doi dintre ei, aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă de urgenţă din încăperea cuprinsă de fum şi flăcări, însă al treilea a fost trântit la pământ ,cuprins de flăcările ucigaşe. Radu a ajuns la Spitalul Floreasca, unde a fost operat de urgenţă, însă din informaţiile noastre starea lui este şi acum gravă, dat fiind faptul că a suferit inclusiv arsuri ale căilor respiratorii. Pentru el şi pentru restul victimelor mai multe trupe îşi unesc eforturile, la Petroşani, pentru a-i ajuta, mai ales că au nevoie de o  lungă perioadă de recuperare. Un incendiu puternic izbucnit la finele lunii octombrie în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat – la acel moment – cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală şi ulterior chiar în străinătate, însă multe dintre ele au pierdut lupta cu viaţa. Până acum, 60 de tineri au decedat.

  • Au venit pompierii. Din nou!

Colac peste pupăză, dacă participarea a fost slabă, au venit în schimb  reprezentanţii ISU. Cam pentru a patra oară de la tragedia din Colectiv. Şi nu au venit singuri, ci însoţiţi de jandarmi şi de un poliţist, pe la 12.00 noaptea. Ghinion, însă. De la ultimul control clubul a  rămas la fel şi nici participarea nu a  depăşit numărul de “clienţi” avizat. În cele din urmă, însă, tot s-a aplicat o amendă de 50 de lei celor de la Revival, pentru cablul de la casa de marcat care era prins (de vreo 4 ani!) de bar. De precizat că, în ultimele 3 săptămâni, au fost trei controale consecutive,  de la Protecţia Consumatorului, de la ITM şi de la ISU.

revival8

revival7

revival6

revival4

revival3

 

revival2

revival1

 

Sursa foto: Facebook

 

[slideshow_deploy id=’13835′]