Bani în plus pentru pensionari

Câțiva parlamentari au gasit o modalitate inedită de a crește veniturile pensionarilor. Ar putea primi bani în loc de tichete de călătorie pe calea ferată, dacă, din diverse motive, nu au nevoie de ele.

bani_41921000

Legea a primit raport favorabil de la Comisiile de Muncă şi Transport din Senat, dar mai are câteva etape de parcurs până la adoptare.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş, cel care a iniţiat actul normativ, spune că aşa va fi eliminată specula cu tichete şi evaziunea fiscală. Mulţi bătrâni nu folosesc biletele şi le dau pe sume modice unor samsari, susţine parlamentarul.

În schimb, dacă legea sa va intra în vigoare, pensionarii care nu pot călători, vor putea cere, în schimbul tichetelor, bani, iar Ministerul Transporturilor le va putea deconta 50% din valoarea lor.

De fapt, s-ar plăti subvenția acordată de stat pentru călătorii. Pensionarii beneficiază de 12 călătorii gratuite pe an. Acum e neclar la ce valoare s-ar face. Pentru că una e o călătorie de la București la Titu, alta până la Vinţu de Sus, potrivit digi24. 

 

[slideshow_deploy id=’19869′]