Sute de copii, singuri acasă

Sute de copii au rămas lângă bunici sau alte rude pentru că părinţii au plecat în străinătate să muncească. Unităţile de învăţământ din Petroşani trebuie să trimită la Direcţia de Asistenţă Socială date statistice cu privire la copiii care sunt lăsaţi în grija familiei extinse. La începutul anului şcolar peste 100 de copii erau în grija altor rude. Doar în vara acestui an, inspectorii de la Direcţia de Asistenţă Socială au întocmit un număr de 45 de rapoarte de monitorizare.

dreamstime_xxl_30333337

“Am efectuat 45 de rapoarte de monitorizare. In multe din cazuri nu era instituita prin sentinta judecatoreasca atributile parintesti. Daca pleaca in strainatate ambii parinti legea ii obliga sa vina si sa ne notifice. Mai mult decat atat ei trebuie sa ne spuna unde lasa copilul pe perioada plecari. Copilul trebuie lasat in familia extinsa cu rude pana la gradul IV. Au mai venit oameni, sunt si procese in instanta dupa care noua ne vine si sentinta iar noi la fel trebuie sa monitorizam copilul pe o perioada de doua luni fata de sase cat era pana acum. Am fost la 45 de cazuri pe care le-am stiut din anii anteriori pentru ca scolile ne-au dat si pana acum situatia”,  a declarat Cristina Mraz, director executiv DLAS Petroşani.

Totodată sunt monitorizaţi şi copiii care s-au întors cu părinţii din străinătate şi au fost înscrişi la şcolile din localitate.

[slideshow_deploy id=’22083′]



« (Știre anterioară)