Mișcarea Populară vrea să combată plagiatul în rândul demnitarilor

Miscarea Populara propune o noua initiativa legislativa care are in vedere combaterea plagiatului in randul demnitarilor.

i3verdecualbastru

 

„Initiativa legislativa solicita abrogarea alin (3) din art. 4 alin. 2 din legea 206/2004, modificata prin OUG 28/2011. Aliniatul a carui abrogare o solicitam excepteaza de la controlul privind buna conduita in cercetarea stiintifica a tezelor de doctorat categorii de persoane care ocupa, la un moment dat, o functie de demnitate publica.
Aceasta abordare creeaza o discriminare determinata de o situatie vremelnica (ocuparea unei functii de demnitate publica) si care nu are legatura cu eventualele abateri de la normele de buna conduita in activitatea de cercetare-dezvoltare”, se arata intr-un comunicat al Miscarii Populare.

Initiatorii legii mai arata in expunerea de motive ca atata vreme cat numirea Consiliului National de Etica se face de catre Ministerul Educatiei, prin ordin de Ministru, „este evident ca acest Consiliu se afla in subordonarea Ministerului Educatiei”.

„In aceasta situatie cu un Consiliu National de Etica subordonat politic Guvernului, obiectivitatea acestuia este cel putin pusa sub semnul intrebarii, mai ales cand este vorba de analizarea eventualelor abateri de la normele de conduita ale demnitarilor.
Eliminarea acestui articol din Legea 206/2004, va pune in egalitate pe toti aceia care ar trebui sa reprezinte elita societatii romanesti, modele si aspiratii pentru intreaga generatie tanara. De asemenea, contribuie la eliminarea unei discriminari bazate pe o vremelnica functie si la marirea cotei de incredere a populatiei in Parlament si in clasa politica in general”, sustin reprezentantii Miscarii Populare.

[slideshow_deploy id=’22083′]



(Următoarea știre) »