Iarna a plecat de pe drumurile noastre. Se circulă însă destul de greu

Atenţie cum sirculaţi. chiar dacă nu mai este zăpadă pe partea carosabilă decât pe alocuri, drumurile sunt încă ude din cauza ninosorii topite sau chiar a ploilor.

iarna7

Potrivit CNADNR, în ultimele ore s-a acţionat/patrulat cu 12 autoutilaje şi s-au răspândit 24 tone material antiderapant pe DN7, DN7A, DN66A, DN66, DN68,D N74, DN76 şi autostrada A1. Doar pe DN 66A km mai sunt porţiuni de zăpadă, dar stratul nu depăşeşte 2 cm.

Având în vedere condițiile meteo-rutiere specifice sezonului rece, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

Potrivit recomandărilor oamenilor legii, în timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Înainte de a pleca la drum, poliţiştii vă recomandă să verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare, să nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

[slideshow_deploy id=’22083′]



« (Știre anterioară)