Disponibilizările de la CEH au fost amânate

Disponibilizările de la Complexul Energetic Hunedoara au fost amânate. În urmă cu aproape o lună de zile au fost publicate de Ministerul Energiei documentele privind acordarea de venit de completare celor 341 de angajaţi ai CEH care urmau să părăsească sistemul începând cu data de 1 decembrie. Concedierile colective nu vor mai avea loc, cel puţin nu deocamdată.

ceh2

“Programul e agăţat undeva printr-un sertar. Noi cerem angajări şi aşezarea activităţii pe organigrame. Nu vor avea loc momentan acele disponibilizări”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Prin concedierea salariaţilor CEH se urmărea eficientizarea activităţii societăţii.

“Prin Planul de disponibilizare ca urmare a restructurării, reorganizării şi eficientizării Societăţii Complexul Energetic Hunedoara S.A. se propune disponibilizarea a 341 de salariaţi. Concedierea colectivă va avea loc într-o singură etapă, începând cu data de 1 decemebrie 2015”,  se arată în documentele Ministerului Energiei.

Motivul care a condus la necesitatea disponibilizării de personal este eficientizarea activităţii acestei societăţi ţinând cont de actuala conjunctură economico-financiară a societăţii. Astfel, s-au evidenţiat o serie de factori care au influenţat rezultatele societăţii în perioada 2012 – 2014, dintre care scăderea consumului brut de energie electrică sub impactul crizei economice şi al contractării sectorului industrial, reducerea preţurilor medii de vânzare a energiei electrice la producător pe principalele componente ale pieţei angro de energie.

[slideshow_deploy id=’17636′]