Lotul al treilea al autostrăzii Sibiu – Orăştie rămâne închis

Din cauză că tarficul nu se poate desfăşura, încă, în sigurnaţă, lotul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie rămâne închis. Porţiunea de autostradă a fost închisă în luna septembrie şi doar în luna iunie a anului viitor s-ar putea redeschide traficului.

image-2014-12-29-18962049-0-viaductul-autostrada-aciliu

Iniţial, CNADNR anunţase ca termen pentru remedierea problemelor luna decembrie 2015, însă acesta nu poate fi respectat. CNADNR a revenit şi a anunţat că noul termen a fost stabilit împreună cu constructorul lotului.

O porţiune de 200 de metri din autostrada Sibiu-Orăştie, aflată în zona kilometrului 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi va fi refăcută complet pe cheltuiala antreprenorului, compania italiană Salini Impregilo, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu-Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de ministrul de atunci al Transporturilor Ioan Rus, şi de fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, dar la scurt timp a cedat, punând în pericol sigiranţa traficului auto. Această porţiune de autostradă are o lungime de 22 de kilometri,  iar contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, la o valoare de 182,9 milioane de euro.

[slideshow_deploy id=’20328′]