O zi specială, cu copii și oameni speciali, la Colegiul ”Dimitrie Leonida” din Petroșani

copiictdl2Astăzi, mai mult decât în orice altă zi din an, cei cărora Dumnezeu le-a rezervat o viață specială, lipsindu-i de o abilitate dar dându-le, în schimb atât de multă dragoste și sinceritate cât să acopere toate lipsurile fizice sau de altă natură, au avut parte de o atenție deosebită. Ziua persoanelor cu dizabilități nu a trecut neobservată nici pentru cei 11 copii din clasa specială constituită pentru ei la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani.

copiictdlAceștia au primit vizita altor oameni deosebiți, reuniți sub genericul unei asociații caritabile de excepție – ”Grupul de prieteni” – pentru a aduce bucurie celor ”mai triști ca noi”. La clasa de învățământ special de la Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani, directorarele prof. Gabriela Rus și prof. Camelia Paraschiv, dirigintele prof. Luminița Vințan și cei 11 sărbătoriți ai Zilei Persoanelor cu Dizabilități i-au primit în felul loc unic, cu bucurie sinceră, pe Ileana Firțulescu, Popa Mariana, Costel Postolache, Lavinia Grigoriu, Felicia Vitan, Alina Pavel și ceilalți reprezentați ai Grupului de prieteni de la Petroșani, veniți cu cadouri din suflet, pentru a marca și aici această zi specială.

copiictdl5”Un proiect unic in Valea Jiului, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Petroșani… Este primul an, prima clasa de liceeni cu probleme majore de comunicare-socializare de care se ocupa un dascăl, un om special având în vedere complexitatea misiunii, cu o programă școlară individualizată pe fiecare tânar – Vințan Luminița. Curajul, uriașa responsabilitate și dăruirea Luminiței ne-au făcut să ne plecăm în fața sa cu profund respect și admiratie! Asociația umanitară „Grupul de prieteni” a vizitat, astăzi, clasa cu 11 elevi încercând să întindă o mână de ajutor… Felicitări echipei de profesori și specialiști de la Colegiul Tehnic!!! „Grupul de prieteni” va fi mereu alături de voi, de Luminița!”, a descris emoția întâlnirii de astăzi unul dintre liderii acestei asociații, jurnalistul Ileana Firțulescu.

copiictdl8Similar, profesorul coordonator al Clasei de învățământ special de la Colegiul ”Dimitrie Leonida”, Luminița Vințan apreciază că ”pentru noi fiecare zi în compania acestor copii speciali este o zi împlinită. Astăzi aceste sentimente au fost dublate de gestul unor oameni din comunitate care au dorit să petreacă o parte din această zi alături de noi și de acești copii speciali, oferindu-le și câteva cadouri primite cu mare bucurie de copii. Le mulțumim, doamnelor și domnilor din cadrul acestei asociații care demonstrează că sunt, cu adevărat, un grup de prieteni ai celor aflați în nevoie.”

Și pentru a le demonstra oaspeților că, dincolo de unele dizablități, viața lor este marcată de multe alte abilități, elevii de la ”Leonida” au pregătit o expoziție de lucrări de metaloplastie, dar au făcut și o demonstrație de tehnică profesională în meseria de stilist cosmetician.

 

[slideshow_deploy id=’19869′]