MESAJE DE ZIUA SFINTEI VARVARA

MESAJ DE SF. VARVARA  :

05-avram-costelCOSTEL AVRAM 

În calendarul sărbătorilor creștine, pentru noi, cei din Valea Jiului, sărbătoarea Sfintei Mari Mucenițe Varvara are un loc aparte. De-a lungul a mai bine de un secol și jumătate, de când există minerit pe aceste meleaguri, Ocrotitoarea Minerilor a fost ”zâna bună” a oamenilor din Valea Jiului, călăuza și pavăza truditorilor din adâncuri.În fața tuturor schimbărilor care au survenit în istoria mineritului din Valea Jiului, un lucru a rămas însă la fel de prețios: respectul față de Sfânta Varvara și față de cei pe care-i protejează și călăuzește, deopotrivă în mină sau la suprafață.

Cu prilejul Sfintei Varvara transmit omagiul meu tuturor minerilor de ieri și de astăzi ai Văii Jiului, cărora le doresc  putere de muncă, viață lungă, sănătate și numai bucurii. Sper, asemeni tututor celor care trăiesc pe aceste meleaguri, că Sf. Varvara ne va fi pe mai departe călăuză binecuvântată în viața noastră de zi cu zi.

Noroc bun !

Costel AVRAM

 

* * *

 

MESAJUL DE SF. VARVARA AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI PETROȘANI, TIBERIU IACOB RIDZI:

tibi1-640x3304 decembrie… o zi specială pentru comunitatea Petroşaniului dar şi pentru cea a Văii Jiului. Este ziua pe care minerii ne-au lăsat-o moştenire spirituală, punându-ne pe toţi în legătură nevăzută cu Ocrotitoarea lor, a minerilor, Sfânta Varvara.Prin voința comunității noastre locale exprimată anul trecut, Sfânta Varvara a devenit și Patroana spirituală a municipiului Petroșani.

Praznicul de astăzi dedicat Sfintei Varvara este un prilej pentru noi – dragi concetățeni – ca să transmitem lumina sufletelor noastre prin intermediul patroanei noastre spirituale, spre toți cei care au pierit în minele Văii Jiului… şi să o implorăm să îi aibă în ocrotirea ei pe toţi cei ce continuă să intre în galeriile minelor.Totodată este o ocazie în plus de a-i cere Sfintei Muceniţe să ocrotească viaţa noastră a tuturor celor ce trăim în urbea Petroşaniului.

Iar minerilor se cuvine să le mulţumim pentru că ne-au inspirat să credem în puterea divină a Muceniţei şi să le dorim împreună sănătate, putere de muncă, viață lungă alături de familiile lor.

Sfânta Varvara să vă aibă pe toţi mereu în pază !

Tiberiu Iacob Ridzi
Primarul municipiului Petroșani*

* * *

 

MESAJUL DE SF. VARVARA AL PRIMARULUI MUNICIPIULUI VULCAN, GHEORGHE ILE:

ile-gheorgheZiua Sfintei Mari Mucenițe Varvara este mai presus de orice, un prilej de a ne întări credinţa în puterea divină, manifestată din plin şi prin această fecioară care s-a arătat minerilor de nenumărate ori, pentru a-i avertiza de anumite pericole ori pentru a-i salva în mod miraculos din lupta lor cu întunericul minelor, pentru lumina şi căldura cărbunelui,

Ocrotitoarea minerilor este prăznuită astăzi cu mare preţuire în Valea Jiului şi se cuvine ca şi noi să ne oprim măcar câteva clipe pentru a-i mulţumi pentru toată intervenţia ei divină în activitatea minerilor şi pentru că exemplul ei de credinţă ne ajută să trecem cu bine prin încercările vieţii.

Cu prilejul Zilei Sfintei Varvara mă înclin cu respectul cuvenit în fața ortacilor care și-au jertfit viața în adâncuri, iar celor care fac cinste mai departe acestei nobile meserii, le doresc tot binele din lume.

Noroc bun !

Ing. Gheorghe Ile
Primarul municipiului Vulcan