De dragul lui Păducel, Bogdan Ţîmpău e în stare să reinterpreteze „decalogul lui Gorghiu”

Liderul PNL Hunedoara, deputatul Bogdan Ţîmpău, şi-l doreşte mult în partid pe primarul Petrilei, Ilie Păducel, cel care mai vrea să candideze o dată, dar PSD nu pare să-l lase. Păducel nu a fost încă la liberali, dar prin alte partide a mai trecut, ceea ce ar putea să-l afecteze raportat la “decalogul” anunţat de Alina Gorghiu. Nici vorbă, susţine Bogdan Ţîmpău, care interpretează pe placul lui criteriile de eligibilitate.

pizap.com14494252060491

De o bună bucată de vreme, în mediile politice se vorbeşte despre trecerea primarului din Petrila, Ilie Păducel, la PNL, partid condus pe plan judeţean de deputatul Bogdan Ţîmpău. Negocieri avansate, pe care Ţîmpău nu le neagă, dar spune că se poartă discuţii cu mai multe persoane la acest moment. “Vom analiza fiecare caz în parte. Toate cele 10 condiţii care vor fi asumate, vor fi aplicate ad-literam”, a precizat Ţîmpău, referindu-se la “decalogul Alinei Gorgiu”. Astfel, potrivit celor anunţate de liderii naţionali ai PNL, criteriile care vor trebui să fie respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare vizează lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi problemele penale. Reîntorcându-ne la primarul Păducel, acesta poate fi lejer suspectat fix de traseism, iar pentru edil „pendularea” politică între diverse partide nu mai reprezintă de mult o surpriză. A fost la PSD, apoi a trecut la PDL pentru ca, în septembrie 2013 să revină în partidul celor trei roze, după ce democrat – liberalii l-au exclus după ce au constatat că acesta s-ar fi implicat cam mult în campania unor colegi de politică din alte formaţiuni politice. Acum ar vrea să plece din PSD nu pentru că şi-a schimabt brusc convingerile politice, ci pentru că social – democraţii ar vrea să mearga la locale pe mâna viceprimarului Vasilică Jurca, mult mai apropiat de liderul PSD Petrila, Gheorghe Bobar.

Ţîmpău nu vede, însă, nicio problemă în cazul Păducel, pentru că, spune el, traseismul nu se referă la partidele cu care PNL este acum în uniune, adică la PDl. Aşa că, edilul petrilean rămâne fix cu candidaturile din partea PSD, chiar dacă la acel moment PDL şi PNL erau pe poziţii antagonice. “Nu ştiu ca vreuna dintre persoanele luate în calcul în acest moment pentru alegerile de anulv itior să fie sub incidenţa vreunuia dintre cele 10 criterii asumate”, a spus liderul PNL Hunedoara, subliniind că la  capitolul traseism politic “se exclude fuziunile”. Aşa că Ilie Păducel este spălat de “pendulările politice” şi devine numai bun pentru noii liberali.

Nici faptul că este cercetat în cel puţin trei dosare primite de poliţişti de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în urma controlului realizat în 2013 de Corpul de Control al premierului Victor Ponta la primăria Petrila nu-l incurcă pe actualul edil. Decalogul se referă nu-i aşa, doar la faptele pentru care există condamnări definitive. Aşa că Ţîmpău poate defila liniştit mână în mână cu Păducel.

De fapt, Ţîmpău nu pare să ia în calcul nici măcar chiar primul punct al decalogului, adică lustraţia, care se referă la persoanele care au deţinut funcţii în aparatul de conducere al PCR. Iar primarul Ilie Păducel a fost chiar ultimul secretar PCR al Petrilei înainte de Revoluţia din 1989. A ştiut să se „învârtă” şi a rămas în funcţia de conducere adminsitrativă până în zilele noastre.

[slideshow_deploy id=’17452′]